Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Μύθοι, λαϊκές ιστορίες και παραμύθια για τη διαχείριση του bullying

Μύθοι, λαϊκές ιστορίες και παραμύθια για τη διαχείριση του bullying

15:34 | 25 Φεβ. 2015
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση, παρουσιάζει σειρά αφηγηματικών παραστάσεων για εφήβους με τίτλο «Δε σε φοβάμαι», με αφηγητή τον Στέλιο Πελασγό. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2, 4, 5, 6 Μαρτίου 2015, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, στον Βόλο, και απευθύνονται σε σχολικές τάξεις Γυμνασίου.
Η αύξηση της βίας συνδέεται άμεσα με το φόβο, συναίσθημα που μπορεί να είναι καταστροφικό και προστατευτικό, ταυτοχρόνως. Η αναγνώριση και η διαχείριση του φόβου είναι απαραίτητες για κάθε ηλικία και ειδικά για την εφηβεία. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι για το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) – ιδιαιτέρως διαδεδομένο στις μέρες μας – υπάρχουν απαντήσεις στις λαϊκές παραδόσεις και, μάλιστα, δίχως στείρους διδακτισμούς και συνθηματολογία. Έτσι, ο αφηγητής με «όπλα» τις λέξεις και τη δύναμη της τέχνης του, εξιστορεί όσα σχετικά μπορούν να γοητεύσουν τη φαντασία και, κυρίως, να ενεργοποιήσουν διαδικασίες αναστοχασμού.
Η είσοδος στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 24210 29844 (καθημερινά 10:00 – 17:00 εκτός Τρίτης).
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Νότια Πύλη, Βόλος
Τηλ.: 24210 – 29844
Πηγή: e-thessalia.gr
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου