Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μητρόπουλος: Κατάπτυστο το κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup

Το Ποντίκι Web
Μητρόπουλος: Κατάπτυστο το κείμενο της ανακοίνωσης του Eurogroup

«Δεν έχω δει τόσο σκληρό, καταπλεονεκτικό, κατάπτυστο κείμενο που έχει τέσσερις ρήτρες» τόνισε ο Α’ Αντιπρόεδρος, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8, αναφερόμενος στην κοινή ανακοίνωση που απορρίφθηκε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι το εν λόγω κείμενο «περιέχει ρήτρα στην πρώτη παράγραφο επίσημης αποκήρυξης του αιτήματος για διαγραφή» του χρέους, περιέχει ρήτρα ιδιοκτησίας του μνημονίου από την αριστερή κυβέρνηση, ρήτρα νομιμοποίησης του μνημονίου, ρήτρα λήξης της πέμπτης αξιολόγησης καθώς και ρήτρα παραίτησης από το πρόγραμμα γέφυρα.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «αποικιοκρατικό» και «κατάπτυστο» το κείμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση». «Ο Τσίπρας θέλει συμβιβασμό. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι αυτό το κείμενο το απέρριψε και γι’ αυτό τον συγχαίρω… αλλά έχω εκπλαγεί από τις αποικιοκρατικές, από τις απαράδεκτες προθέσεις και διαθέσεις των δανειστών» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε:

«Οι δανειστές θέλουν εκβιάζοντας να υφαρπάσσουν τη νομιμοποίηση του μνημονίου από την κυβέρνηση της αριστεράς στέλνοντας μήνυμα ότι θα τιθασεύσουν και τον ευρωπαϊκό Νότο». «Λυπήθηκα που δεν είδα έστω κάποιους από το μνημονιακό κοινοβουλευτικό τόξο να στηρίζει, να δίνει ένα συμβολικό μήνυμα στήριξης στον Τσίπρα, διότι η κατάσταση στην πατρίδα είναι κρίσιμη. Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα και πιστεύω ότι θα αλλάξει το παιχνίδι και τους κανόνες του, αλλά έχω εκπλαγεί από το ότι οι δανειστές επεφύλασσαν απέναντι σε αυτόν τον ιστορικό λαό, αυτή την άθλια συμπεριφορά» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Πηγή: enikos.gr

Ta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου