Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Νίκη ή ήττα; Οι insiders των Βρυξελλών αποτιμούν

Νίκη ή ήττα; Οι insiders των Βρυξελλών αποτιμούν

TVXS Ρεπορτάζ

08:38 | 21 Φεβ. 2015
Η πρώτη αποτίμηση των insiders σε μια δύσκολη συμφωνία έχει πάντα την δική της αξία. Κι αυτή την αποτίμηση έδωσαν χθες τη νύχτα μέσα από τα πρώτα τους σχόλια και τις εκτιμήσεις οι ανταποκριτές των πιο μεγάλων διεθνών μέσων στις Βρυξέλλες – οι δημοσιογράφοι και αναλυτές που έζησαν λεπτό προς λεπτό, και ενίοτε επηρέασαν, τις τελευταίες δύο εβδομάδες το ελληνο-ευρωπαϊκό θρίλερ.
Από τις εκτιμήσεις, τα tweets και τις instant αναλύσεις τους, αυτές ήταν οι πιο ενδεικτικές:
Ρόμπερτ Πεστον – BBC:
Ισως δεν πρόκειται για εντυπωσιακή άποψη, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα στη μάχη με τη Γερμανία απ’ ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
Ελένα Σμιθ – Guardian:
Η Ελλάδα αντιμετώπισε μια απειλή απόψε, που τελικά σφράγισε τη συμφωνία. Οι ελληνικές τράπεζες θα έπαιρναν τον δρόμο της Κύπρου, με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, αν δεν υπήρχε συμφωνία.
Ούγκο Ντίξον - Reuters:
Είναι πιθανό να μην γνωρίζουμε πώς θα χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα έως το τέλος Απριλίου επειδή δεν το γνωρίζουν ούτε το ίδιο το Eurogroup και η Ελλάδα; Η άλλη μου ανησυχία είναι ότι η Ελλάδα ίσως εμφανιστεί με ελλιπή λίστα μεταρρυθμίσεων τη Δευτέρα, μετά από παρεμβαση των πιο σκληρών στελεχών της Αριστεράς.
Πολ Μέησον – Channel 4:
Σε ποδοσφαιρικούς όρους, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έφυγε με μια οριακή ήττα αντί για ένα πιθανό νοκ άουτ. Να γιατί: Γιατί το draft δεν δίνει στη Γερμανία όλα όσα ζητούσε.
Πήτερ Σπήγκελ – Financial Times
Ξέρω ότι ο όρος «τρόικα» δεν χρησιμοποιείται, αλλά αυτή η συμφωνία εξακολουθεί να δίνει στην τρόικα τον έλεγχο για τα εάν η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα του προγράμματος και για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει.
Σόνι Καπούρ – re-think Europe
Eυχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ και Ελλάδα που προσπαθήσατε να αμφισβητήσετε μια λανθασμένη προσέγγιση και αφήγηση στην ευρωζώνη, η οποία δεν είχε αμφισβητηθεί επί μακρόν.
Κατηγορία άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου