Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Εκλεισε η λίστα μεταρρυθμίσεων ύψους 3 δις ευρώ

Εκλεισε η λίστα μεταρρυθμίσεων ύψους 3 δις ευρώ

Λίστα... Εστάλη

15:56 | 27 Μαρ. 2015
Παρεμβάσεις 3 δις ευρώ περιλαμβάνει η «λίστα μεταρρυθμίσεων» που ολοκληρώθηκε και κατατίθεται εντός της ημέρας στους θεσμούς.
Η λίστα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, θα τεθεί σε μια πρώτη συζήτηση απόψε σε συνεδρίαση του Brussels Group με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, των Γιώργου Χουλιαράκη, Νίκου Θεοχαράκη και Ελενας Παναρίτη.
Οπως μεταδίδει το Reuters,  to Brussels Group συνεκλήθη επισήμως από το ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάει το  EuroWorkingGroup.  Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να συνεδριάσει το Eurogroup  την Τετάρτη για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και προβλέπει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2015.
Τα έσοδα αναμένονται κυρίως από την πατάξη της φοροδιαφυγής, ενώ η λίστα δεν περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικό.
Η λίστα έκλεισε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.
http://tvxs.gr/news/ellada/ekleise-i-lista-metarrythmiseon-ypsoys-3-dis-eyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου