Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Bild: Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ πρέπει να ξεβρακωθεί στο Eurogroup

Bild: Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ πρέπει να ξεβρακωθεί στο Eurogroup

Χυδαιότητα

13:35 | 09 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 13:42 | 09 Μαρ. 2015
«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του». Με αυτή τη φράση η γερμανική εφημερίδα «Bild» καταφέρεται μέσω δημοσιεύματός της τη Δευτέρα εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, εμμένοντας στην άποψη ότι «μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».
Σε εκτενές δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για να χρεοκοπήσει η χώρα μας και μάλιστα ότι η χρεοκοπία είναι τόσο κοντά που παύει να είναι ένα σενάριο τρόμου.
Ολόκληρο το δημοσίευμα της Bild έχει ως εξής:
«Την Δευτέρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συγκεντρωθούν και πάλι στις Βρυξέλλες για να αποφύγουν τα χειρότερα. Πρωταγωνιστής σε αυτό το δράμα θα είναι και πάλι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρέπει να ξεβρακωθεί και να εξηγήσει στους ομολόγους του το νέο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησής του. Μόνο αν οι υπουργοί Οικονομικών μείνουν ικανοποιημένοι και σηκώσουν επιδοκιμαστικά τον αντίχειρά τους, τότε θα δοθεί χρηματική βοήθεια στον εταίρο τους».
«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απείλησε τους εταίρους ότι αν επιβάλλουν στην χώρα του πιο σκληρή λιτότητα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει δημοψήφισμα».
«Πριν από 2 εβδομάδες, οι εταίροι έδωσαν παράταση στο πρόγραμμα για άλλους 4 μήνες. Πριν όμως αρχίσει να ρέει ζεστό χρήμα προς την Αθήνα πρέπει να δώσουν το πράσινο φως η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Όμως τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας διογκώνονται. Με διάφορα τρικ η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να εξοικονομήσει ρευστότητα».
Πόσος χρόνος μένει στους Έλληνες;
Ρευστό στην Αθηνά πλέον δεν υπάρχει. Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις που στο τέλος Μαρτίου θα είναι στα 6,85 δισ. ευρώ. Οι εταίροι έδωσαν στη νέα κυβέρνηση χρόνο έως το τέλος Απριλίου για να εφαρμόσει όσα έχει δεσμευθεί. Η εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα ελεγχθεί από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Από εκείνη την στιγμή έως το τέλος Ιουνίου η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευθεί ένα νέο πακέτο.
Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Αθήνα μπορεί να ελπίζει για ζεστό χρήμα.
ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news/ellada/bild-o-ellinas-ypoik-prepei-na-ksebrakothei-sto-eurogroup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου