Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γράμμα ενός μπαμπά στην κόρη του (για τον μελλοντικό σύζυγο της)

Γράμμα ενός μπαμπά στην κόρη του (για τον μελλοντικό σύζυγο της)

14:31 | 13 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 14:32 | 13 Μαρ. 2015
Ο Δρ. Kelly Flanagan, κλινικός ψυχολόγος στις ΗΠΑ και πατέρας τριών παιδιών, καθώς έκανε αναζητήσεις στη Google, ένιωσε την ανάγκη να γράψει ένα γράμμα στην κόρη του αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο μελλοντικός της σύζυγος. Δημοσίευσε το γράμμα στο προσωπικό του blog.
Διαβάστε το γράμμα:
Αγαπητή Cutie-Pie,
Πρόσφατα, η μητέρα σου και εγώ ψάχναμε για μια απάντηση στη Google. Ενώ λοιπόν προσπαθούσαμε να λύσουμε την απορία μας, διαπιστώσαμε ότι η Google παρουσιάζει μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει η ερώτηση «Πώς να κρατήσετε ζωηρό το ενδιαφέρον του άντρα σας».
Τρόμαξα. Στη συνέχεια είδα πώς υπήρχαν αμέτρητα άρθρα για το πώς να «Είστε σέξι», «Πώς να διατηρήσετε την σεξουαλικότητά σας στα ύψη», «Πότε να του προσφέρετε μια μπύρα ή σάντουιτς» και διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλά άρθρα που επεξηγούν στις γυναίκες τρόπους για να κάνουν τους άντρες να αισθάνονται ανώτεροι.
Και θύμωσα.
Κοριτσάκι μου, δεν είναι δική σου δουλειά και δεν θα γίνει ποτέ να εφευρίσκεις τρόπους για να «κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του άντρα σου».
Κοριτσάκι μου, το μοναδικό καθήκον σου είναι να ξέρεις βαθιά μέσα στην ψυχούλα σου ότι είσαι άξια να κρατήσεις το ενδιαφέρον κάποιου. Αν θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία, θα έχεις πιάσει το νόημα της ζωής (αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε σε άλλο γράμμα).
Εάν μέσα σου ξέρεις τι αξίζεις, θα είσαι και πιο ελκυστική στους τριγύρω σου με όλη τη σημασία της λέξεως και θα προσελκύσεις ένα αγόρι που θα θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μαζί σου επειδή είσαι εσύ.
Κοριτσάκι μου, εννοώ ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρουν κάποιου επειδή είσαι από μόνη σου ενδιαφέρουσα και εκείνος πρέπει να το ξέρει.
Δεν με νοιάζει αν θα μπορεί να παίζει γκολφ μαζί μου αρκεί να μπορεί να παίζει με τα παιδιά του.
Δεν με νοιάζει αν θα έχει λεφτά αρκεί να έχει καρδιά στην οποία προτεραιότητα του θα είσαι εσύ.
Δε με νοιάζει  το χρώμα του δέρματος του, εφ ‘όσον ζωγραφίζει τον καμβά της ζωής σας με πινελιές γεμάτες από υπομονή, θυσία και τρυφερότητα.
Δεν με νοιάζει αν πιστεύει στη δική μας θρησκεία, αν είναι διαφορετική ή αν είναι άθεος, εφ’ όσον ο ίδιος γνωρίζει τι είναι ιερό στην κοινή σας ζωή.
Τέλος, θέλω να σου πω ότι ο μοναδικός τρόπος να «κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον του» είναι να είσαι ο εαυτός σου.
Ο αιώνια θαυμαστής σου,
Ο μπαμπάς σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου