Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

«Βέβηλος δικτάτορας ο Τσίπρας»

«Βέβηλος δικτάτορας ο Τσίπρας»

fortsakis.jpg

Γραφικός κοντεύει να γίνει ο τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Θ. Φορτσάκης, που «έλουσε» τον πρωθυπουργό με ακραίους χαρακτηρισμούς επειδή προσκλήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ για την 25η Μαρτίου | ΕUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., Θεόδωρος Φορτσάκης, χαρακτηρίζοντάς τον, εν ολίγοις, βέβηλο δικτάτορα επειδή προσκλήθηκε από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών να μιλήσει στην καθιερωμένη εκδήλωση του ιδρύματος για την 25η Μαρτίου, ανήμερα της επετείου.
Στην εμπρηστική δήλωσή του, ανασύροντας ακραίους πολιτικούς όρους και θέτοντας στο στόχαστρο και τις πρυτανικές αρχές, εκφράζει «θλίψη» για την καταστρατήγηση της «μεγάλης παράδοσης» του Πανεπιστημίου και της «πανεπιστημιακής δεοντολογίας». Ολα αυτά γιατί προσκλήθηκε ως ομιλητής στην πανηγυρική τελετή ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να βεβηλωθεί το βήμα του Αίθουσας Τελετών του ιδρύματος!
«Μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών», αποφαίνεται μεγαλόστομα ο πολιτικός άνδρας, επισημαίνοντας πως «στη σημαντική αυτή τελετή πάντοτε καλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως το ανώτατο εθνικό και θεσμικό σύμβολο, ενώ ο πανηγυρικός εκφωνείται από αναγνωρισμένο καθηγητή, ιστορικό, ο οποίος τώρα παραμερίστηκε, παρότι του είχε αρχικά ανατεθεί να ομιλήσει».
Ακρως ειρωνικός
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαφώς και έχει προσκληθεί», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θανάσης Δημόπουλος, αρνούμενος να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό της ανακοίνωσης Φορτσάκη.
Σε καταγγελτικό και άκρως ειρωνικό τόνο και ο επίλογος του τέως πρύτανη: «Η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου σε βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης οδηγεί μοιραία στην περαιτέρω απαξίωσή του. Ας μην επιτρέψουν οι πρυτανικές αρχές στη μικροπολιτική σκοπιμότητα να εξανεμίσει ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους. Εκτός και αν αποφάσισαν να συνοδεύσουν στη συνέχεια τον κ. πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος και σύρουν μαζί του τον χορό με τις μουσικές του κ. υπουργού Εθνικής Αμυνας...»
πηγή:http://www.efsyn.gr/arthro/vevilos-diktatoras-o-tsipras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου