Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δωρεάν θα μετακινούνται με τα ΜΜΜ οι μακροχρόνια άνεργοι

20:03 | 13.03.2015

Κοινωνία

Δωρεάν θα μετακινούνται με τα ΜΜΜ οι μακροχρόνια άνεργοι

Τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Μάνου Μανουσάκη

Ειδικότερα, ο κ. Μανουσάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρθηκε στον τομέα των μεταφορών και ειδικότερα στον θεμελιώδη ρόλο τους για την οικονομική ανάπτυξη.

«Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των επιβατικών αστικών και υπεραστικών μεταφορών, οι οποίες αναγνωρίζονται από την ελληνική κυβέρνηση ως κοινό αγαθό. Σημείωσε ότι για να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε αυτό το αγαθό από όλους τους πολίτες, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς, τα κράτη μέλη και η Επιτροπή πρέπει να διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες» αναφέρεται.

«Είναι ουσιαστικό κράτη-μέλη και Επιτροπή, ρυθμίζοντας κατάλληλα το πλαίσιο λειτουργίας των σχετικών αγορών να φροντίζουν από κοινού για την αντιμετώπιση της αστοχίας της αγοράς που έχει ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να μην καλύπτονται βασικές ανάγκες πολιτών. Το τελευταίο άλλωστε προκύπτει και από το Χάρτη Θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ, όπου προβλέπεται ότι η ΕΕ αναγνωρίζει και σέβεται την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος» επισημαίνει.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό πακέτο της 4ης σιδηροδρομικής δέσμης, όπως και σε ζητήματα συνεισφοράς των μεταφορών στην ανάπτυξη. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ανεξαρτησία των διαχειριστών του σιδηροδρομικού δικτύου, την πρόσβαση σε τροχαίο υλικό και την εποπτεία από ρυθμιστική αρχή.
Με πληροφορίες από in.gr
- See more at: http://left.gr/news/dorean-tha-metakinoyntai-me-ta-mmm-oi-makrohronia-anergoi#sthash.k1vek5AZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου