Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Με εκλογές οι διευθυντές των σχολείων

Με εκλογές οι διευθυντές των σχολείων

10:58 | 19 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 11:00 | 19 Μαρ. 2015
Με αλλαγές θα ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος 2015-2016 ξεκινώντας με την εκλογή των διευθυντών πιλοτικά τον Σεπτέμβριο από τους Συλλόγους Διδασκόντων του κάθε σχολείου, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», όπως προέκυψε από πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του υπουργείου σε εκπαιδευτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης μελετά ένα σχέδιο για εκλογές διευθυντών.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, με την έναρξη της νέας χρονιάς ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολείου θα συνεδριάσει για να επιλέξει με ψηφοφορία τον εκπαιδευτικό που θεωρεί ότι διαθέτει διευθυντικές ικανότητες.
Υποψηφιότητα θα μπορούν να θέσουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο. Δεν θα μπορεί όμως να θέσει υποψηφιότητα απλός εκπαιδευτικός άλλου σχολείου. Οι σημερινοί διευθυντές θα έχουν δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη θέση που υπηρετούν τώρα ή στην οργανική τους θέση ως υποψήφιοι.
Για περιπτώσεις σχολικών μονάδων στις οποίες δεν θα δηλωθούν υποψηφιότητες θα ληφθεί ειδική μέριμνα. Το σχέδιο αυτό, εφόσον τελικά προκριθεί, αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο - κουρελού, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και θα ρυθμίζει πλήθος θεμάτων της εκπαίδευσης.
Σε μεταγενέστερο χρόνο θα συνταχθεί άλλο νομοσχέδιο που θα προβλέπει τις αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και τον τρόπο επιλογής τους τα επόμενα χρόνια.
http://tvxs.gr/news/paideia/me-ekloges-oi-dieythyntes-ton-sxoleion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου