Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών, σήμερα Τετάρτη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους αρμόδιους φορείς για θέματα που αφορούν την προσχολική αγωγή.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε ότι προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βρίσκουν όλα τα παιδιά «στέγη» στην προσχολική εκπαίδευση. Τόνισε πως άμεσος στόχος είναι να μην μείνει κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μεσοπρόθεσμο στόχο να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την συμπερίληψη όλων των προνήπιων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των προβλημάτων που διέπουν την προσχολική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα καταγραφεί ο αριθμός των νήπιων και προνήπιων με στόχο να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό. Υπήρξε, επίσης, δέσμευση πως θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό όλα τα τμήματα ένταξης.
Στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων, συμπεριλαμβάνεται και η επανεξέταση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και η ασφάλεια των δασκάλων και των παιδιών.
Αναφορικά με τα αναλυτικά προγράμματα της προσχολικής αγωγής, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης, ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν και πως θα εξασφαλιστεί η πιλοτική εφαρμογή τους. Σημείωσε, μάλιστα, πως στα αναλυτικά προγράμματα θα συμπεριληφθεί και ειδική αγωγή.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Νηπιαγωγείου, θα γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση του προγράμματος (μέσω ΕΣΠΑ) που θα αφορά τους σχολικούς βοηθούς (σχολικούς νοσηλευτές, τραπεζοκόμους).
Τέλος, σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της προσχολικής αγωγής, θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα αφορά τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου