Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα Σε τίτλους

Τι αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

20:58 | 27 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 21:05 | 27 Μαρ. 2015
1. Παρεμβάσεις 3 δις ευρώ περιλαμβάνει η «λίστα μεταρρυθμίσεων» που ολοκληρώθηκε και κατατίθεται εντός της ημέρας στους θεσμούς. Η λίστα δεν περιλαμβάνει, όπως τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «υφεσιακά μέτρα» και θέτει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 στο 1,5%, με προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.
2. Δεν τίθεται θέμα στάσης πληρωμών διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την αναφορά κυβερνητικών πηγών σε «μη πληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ εάν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις που καθυστερούν από το 2014». Όπως διευκρινίζει το Μέγαρο Μαξίμου η εν λόγω αναφορά «αποτελεί καταγραφή της πορείας της διαπραγμάτευσης και το επίμαχο σημείο δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να επαναλαμβάνει σημείο της επιστολής του Πρωθυπουργού προς τους ηγέτες της ευρωζώνης». 
3. Αποδείξεις ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους της Germanwings, Αντρέας Λούμπιτς που πιθανότατα έριξε το Airbus στις γαλλικές Άλπεις, έπασχε από κάποια ασθένεια, έχουν στα χέρια τους Γερμανοί εισαγγελείς. Στο σπίτι του βρέθηκε σκισμένη αναρρωτική άδεια που αφορούσε και την ημέρα της μοιραίας πτήσης. Διαβάστε επίσης: Τι μπορεί να οδήγησε τον συγκυβερνήτη να ρίξει το airbus; και δείτε το πρώτο βίντεο από τις επιχειρήσεις στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους. 
4. Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρου Κοντονή, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο
5. Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξηπαραχώρησε στο tvxs.gr και τον Γιώργο Ρούσσο, ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γερμανός σκηνοθέτης, Βιμ Βέντερς. Μιλά για το νέο του ντοκιμαντέρ «Το αλάτι της Γης», για τη νέα του ταινία «Every Thing Will Be Fine» και θυμάται στιγμές από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και την ιστορική του συνάντηση με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο. 
6. Ο ελβετικός φορολογικός παράδεισος έχει πολλούς ευνοούμενους κι ακόμη περισσότερους προστατευόμενους. Εξ αυτών, περί τους 10.000 υπολογίζεται ότι είναι Έλληνες υπήκοοι, μεγαλοφοροφυγάδες οι περισσότεροι και, σε πολλές περιπτώσεις, διαπρεπείς… πατριώτες της «σχολής» του μαύρου χρήματος. Πόσο πρέπει να φοβούνται;
7. H διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου παραδέχεται ότι ήταν λάθος της η «φυγή», του ποσού των 1,2 δις ευρώ κατά τη διάσωση των τραπεζών, ο «επαναπατρισμός» του οποίου αποτελεί αξίωση της νέας ελληνικής κυβέρνησης. 
8. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανακοίνωσε πως τερματίζει την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαρτίου καθώς το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο προβλέπει κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ευνοϊκές ρυθμίσεις για κρατούμενους, ικανοποιεί τα βασικά του αιτήματα.
9. Αγωγή κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm» Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν και ο συντάκτης του δημοσιεύματος που τον εμφάνιζε «να υπόσχεται διορισμούς με προμήθεια 12%» κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Γιώργος Κατρούγκαλος. 
10. «Όχι» στην επιστροφή των Γλυπτών και «όχι» στη διαμεσολάβηση της UNESCO είπαν η βρετανική κυβέρνηση και το Βρετανικό Μουσείο, οδηγώντας για ακόμη μία φορά σε αδιέξοδο τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί λύση στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Διαβάστε επίσης για το πιο πολύνεκρο δυστύχημαστην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και πάρτε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό του tvxs.gr για μια θέση e-learning στο εργαστήριο του ΙΑΝΟΥ «Πρώτο βήμα στην Ποίηση». 
* Σκίτσο του Κυρ (i-kyr.
http://tvxs.gr/news/ellada/ti-aksizei-na-diabasete-simera-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου