Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας Η δήλωση

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας

Η δήλωση

11:02 | 08 Μαρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 11:10 | 08 Μαρ. 2015
«Θα υπάρξουν προβλήματα. Δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες μας, όπως έχω πει και στον πρωθυπουργό. Μπορούμε να επιστρέψουμε σε εκλογές, [μπορούμε] να κάνουμε δημοψήφισμα». Με αυτή τη δήλωση ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε σε συνέντευξή του προς την ιταλική «Corriere Della Sera» της Κυριακής σχετικά με το τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν η ΕΕ δεν αποδεχθεί τις προτάσεις της Αθήνας.
Η συνέντευξη φέρει τίτλο:«Βαρουφάκης: Η Ε.Ε. δεν αποδέχεται το σχέδιο της Ελλάδας; Μπορούμε να προσφύγουμε σε δημοψήφισμα για το ευρώ».Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε, μάλιστα, πως «για την ελληνική ανάκαμψη χρειάζονται γερά θεμέλια, τα οποία προέρχονται από τη συμφωνία με την Ευρώπη».
Όσον αφορά την στάση της ΕΚΤ, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Φρανκφούρτη είναι «πολύ πειθαρχημένη» απέναντι στην Ελλάδα: «Το 2012, σε μία κατάσταση παρόμοιας κρίσης αλλά με συντηρητική κυβέρνηση, η ΕΚΤ ήταν ευέλικτη, είχε ενισχύσει χωρίς προβλήματα τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εκδίδει βραχυπρόθεσμούς τίτλους». «Αντιθέτως, η ΕΚΤ τώρα έχει περιορίσει αρκετά το περιθώριο δράσης μας», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για την αντιμετώπιση που έχει ο ίδιος στο Eurogroup, o Γ. Βαρουφάκης πως οι προτάσεις του γίνονται δεκτές με σιωπή. «Η Ευρώπη προχωρά μέσω της αδράνειας, είναι σαν ένα μεγάλο πλοίο που χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει πορεία. Όταν επιπλέον η αλλαγή προέρχεται από μία κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, τότε κυριαρχεί ο φόβος πως πίσω της κρύβεται κάτι ύποπτο».
πηγή : http://tvxs.gr/news/ellada/baroyfakis-ekloges-i-dimopsifisma-ean-den-ginoyn-dektes-oi-protaseis-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου