Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η... αφραγκία σώζει ζωές

Η... αφραγκία σώζει ζωές

troxaia_ekdilosi.jpg

Κατά 37% μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Ελλάδα την τριετία 2012-2014, με τη θεαματική βελτίωση των στατιστικών της οδικής ασφάλειας να αποδίδεται στον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η οικονομική κρίση που πλήττει τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είχε... θετική επίδραση στην οδική ασφάλεια προφανώς, γιατί οι πολίτες αναγκάστηκαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία είχαν την περασμένη χρονιά τους καλύτερους δείκτες ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με βάση τους θανάτους σε τροχαία ατυχήματα, όπως καταγράφεται στη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, σε επίπεδο Ε.Ε. το 2014 άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 25.700 άτομα και αναλογούν 51 νεκροί από τροχαία ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων. Καλύτερη είναι η εικόνα σε Μάλτα, Ολλανδία, Σουηδία και Μ. Βρετανία με λιγότερους από 30 νεκρούς και στον αντίποδα βρίσκονται Βουλγαρία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία, όπου ξεπερνούν τους 90!
Τη διετία 2012-2013 είχε επιτευχθεί μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 8%, αλλά το 2014 περιορίστηκε στο 1%, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσκολότερη η επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου, που προβλέπει μείωση των νεκρών κατά 50% ώς το 2020 σε σχέση με το 2010. Την περασμένη χρονιά οι νεκροί ήταν μόνον 5.700 λιγότεροι με βάση το έτος αναφοράς (2010).
Στην Ελλάδα το 2014 οι θάνατοι λόγω τροχαίων μειώθηκαν κατά 8% και στο σύνολο της τριετίας η μείωση διαμορφώθηκε στο 37%, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση όσον αφορά τη βελτίωση του δείκτη οδικής ασφάλειας!
«Είναι λυπηρό και δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι στους δρόμους πεθαίνουν περίπου 70 Ευρωπαίοι πολίτες κάθε μέρα, ενώ είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που τραυματίζονται σοβαρά», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, η οποία προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα αναθεωρηθεί ο τρόπος χορήγησης των διπλωμάτων στους επαγγελματίες οδηγούς, ενώ τον Μάιο προβλέπεται να δημοσιευτούν οι νέες κατευθύνσεις περί την οδική ασφάλεια για την επόμενη πενταετία.
http://www.efsyn.gr/arthro/i-afragkia-sozei-zoes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου