Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη

Τσίπρας: Ρήξη με τη διαπλοκή, λύση με την Ευρώπη

Το μήνυμα

15:21 | 28 Μαρ. 2015
«Δεν συζητάω τρίτο Μνημόνιο». Αυτό επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε εκτενή συνέντευξή που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Real News», εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η δημοκρατική Ευρώπη δεν θα επιλέξει την ρήξη».
«Η συμφωνία του Ιουνίου δεν μπορεί παρά να αφορά και την αλλαγή των όρων για την αποπληρωμή του χρέους, καθώς και την απομείωσή του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις «κόκκινες γραμμές της» και λέει «όχι σε περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και σε απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων».
Παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει «ήδη εκκινήσει διαδικασίες έρευνας των διάφορων λιστών μεγαλοκαταθετών» και προσθέτει: «Ερευνούμε ύποπτες συμβάσεις, ενώ μια από τις προτεραιότητες μας το επόμενο διάστημα είναι η εκκίνηση και ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες».
Τέλος, ο πρωθυπουργός στέλνει κι ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν υπάρξουν στελέχη στο μέλλον που θα βάλουν το προσωπικό τους πολιτικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου