Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Die Welt: Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ αφορολόγητες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Die Welt: Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ αφορολόγητες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

00:14 | 16 Μαρ. 2015
Με το να υποστηρίζει ότι Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί, απαντά η  Die Welt στις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η γερμανική εφημερίδα,  γράφει πως πριν από 13 μήνες η Ελβετία υπουργός Οικονομικών  Εβελιν Βίλντμερ Σλουμπφ,  είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες. Η πρόταση περιλάμβανε μέτρα για τον εντοπισμό των ελληνικών καταθέσεων στον φορολογικό παράδεισο της Ελβετίας, ωστόσο όπως σημειώνει η εφημερίδα έπεσε στο κενό. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Ελληνες συναδέλφους της», σημειώνει η Die Welt για την Σλουμπφ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της, σημειώνει δηκτικά η εφημερίδα, που αναφέρει και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσίων. Αντί να ασχοληθεί με αυτά, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ο κ. Βαρουφάκης έχει άλλες τρελές ιδέες, όπως να επιστρατεύσει τουρίστες, μαθητές και νοικοκυρές στο κυνήγι των φοροφυγάδων. Κύκλοι από τις Βρυξέλλες σχολιάζουν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση στην Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
http://tvxs.gr/news/ellada/die-welt-yparxoyn-800-dis-eyro-aforologites-katatheseis-ellinon-stin-elbetia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου