Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

15 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν σχολείο

15 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν σχολείο

Έρευνα της Unicef και της Unesco

13:46 | 15 Απρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 16:29 | 15 Απρ. 2015
Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν στο σχολείο προειδοποιεί η Unicef σημειώνοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν το σχολείο εξαιτίας των συρράξεων στη Συρία και το Ιράκ.
Εάν συνυπολογισθούν τα παιδιά εμπόλεμων χωρών ή περιοχών ο αριθμός φθάνει στα 15 εκατομμύρια σύμφωνα με έκθεση που έγινε από κοινού από τη Unicef και την Unesco που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βηρυτό.
Στην έκθεση εκφράζεται ικανοποίηση για τους σημαντικούς πόρους και το πολιτικό κεφάλαιο που έχουν δοθεί για την εκπαίδευση στη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία και σημειώνεται ότι ο αριθμός των παιδιών που δεν είχε πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει μειωθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις κατά το ήμισυ.
Ωστόσο, κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταγραφεί καμία πρόοδος. Ο αριθμός των 12,3 εκατομμυρίων παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο περιλαμβάνει 4,3 εκατομμύρια της πρωτοβάθμιας, 2,9 εκατομμύρια της δευτεροβάθμιας και 5,1 της προσχολικής εκπαίδευσης και αντιστοιχεί στο 15% των παιδιών στη Μέση Ανατολή.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε εννέα χώρες της Μέσης Ανατολής και ο κύριος λόγος στέρησης της εκπαίδευσης είναι η φτώχεια. Σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το αντίτιμο των σχολικών βιβλίων και της στολής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι οικογένειες αποφασίζουν να στείλουν τα παιδιά τους να εργαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου