Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Στο σκαμνί ο Ντάισελμπλουμ για αυθαίρετες αυξήσεις σε τραπεζίτες

Στο σκαμνί ο Ντάισελμπλουμ για αυθαίρετες αυξήσεις σε τραπεζίτες

Απολογείται

14:11 | 09 Απρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 20:18 | 09 Απρ. 2015
Μπορεί να ασκεί πίεση επί μήνες τώρα στους Έλληνες με την κατά καιρούς εριστική του στάση στις διαπραγματεύσεις, αλλά σιγά σιγά έρχεται η ώρα που και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα βρεθεί… υπό πίεση και «στο σκαμνί».
Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση τον εγκαλεί για τις αυξήσεις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας.
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ήρθε ότι έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας έλαβαν επιπλέον 100.000 ευρώ αμοιβή το 2014. Αρκετοί βουλευτές δήλωσαν ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν τους είχε ενημερώσει ποτέ για την αύξηση των αμοιβών και τον επέκριναν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Ολλανδών ψηφοφόρων.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μισθών ήταν «ανόητες, το είπε δυνατά και καθαρά. Αλλά επίσης είπε ότι θα τις υποστηρίξει από την άποψη της νομιμότητάς τους» δήλωσε ο πρόεδρος της ABN Amro, Ρικ Βαν Σλίνγκελαντ, την Τρίτη στους βουλευτές στη Χάγη.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ολλανδικό κράτος θα χάσει κάποια δισ. ευρώ από το πακέτο των 22 δισ. ευρώ που έδωσε για να διασώσει την τράπεζα στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου