Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας- Θα επανακατατεθούν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο

Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας- Θα επανακατατεθούν σε ξεχωριστό νομοσχέδιο

Σε ξεχωριστό νομοσχέδιο και ως κατεπείγον οι τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας
Τέσσερις τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή, επισυναπτόμενες στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία.
Μπροστά στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για την κατάθεση των τροπολογιών με παράκαμψη της διαδικασίας ακρόασης των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, δήλωσε πως οι τροπολογίες αποσύρονται, προκειμένου να επανακατατεθούν ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, που θα συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος νομοσχεδίου, την επόμενη εβδομάδα.
Οι τέσσερις τροπολογίες, αφορούν την διάκριση των Προτύπων και των Πειραματικών σχολείων, με επανακαθορισμό του πλαισίου λειτουργίας τους, και τον επανακαθορισμό της διαδικασίας επιλογής του διευθυντή, του υποδιευθυντή και του εκπαιδευτικού τους προσωπικού, την κατάργηση των επιτροπών αποτίμησης συγγραφικού έργου, την κατάργηση της “ολιγόλεπτης συνέντευξης”, για την επιλογή των διευθυντών Εκπαίδευσης και σχολικών μονάδων και την αντικατάστασή της με ένα νέο σύστημα επιλογής, τον περιορισμό των σχολικών συμβουλίων στην αρμοδιότητα επιλογής σχολικών συμβούλων και όχι Διευθυντών.
Επίσης, ρυθμίζονται ζητήματα, που αφορούν το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, την απόλυση των μαθητών και την εισαγωγή των αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. “Φέρνουμε τροπολογίες με ιδιαίτερο βάρος και πρέπει να προλάβουμε τις απολυτήριες και πανελλήνιες εξετάσεις”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.
“Είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην κατάθεσή τους σήμερα, για να προλάβουμε τις ημερομηνίες για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία. Αν δεν ψηφιστούν μέχρι τις αρχές Μαΐου, τα παιδιά θα πήγαιναν στα σχολεία αυτά τον Σεπτέμβριο, χωρίς να ξέρουν εάν θα έπρεπε να είχαν περάσει εξετάσεις, ή να είχαν κληρωθεί”, ανέφερε ο κ. Κουράκης, επισημαίνοντας και την ανάγκη “να πάνε τα παιδιά στην Γ’ Λυκείου με ένα σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο οποίο να έχουν την ευχέρεια να προσανατολιστούν εγκαίρως”.
Ο κ. Κουράκης, πρότεινε να οριστεί εμβόλιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων αύριο το πρωί, εκτιμώντας πως το περιεχόμενο των τροπολογιών δεν είναι άγνωστο στα κόμματα, καθώς “ο υπουργός είχε εκθέσει τις προθέσεις του στη συνέντευξη τύπου που έδωσε”.
“Είναι διαβούλευση αυτό; Μας κοροϊδεύετε;” αντέδρασε, λέγοντας, η πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος του κόμματος στην Επιτροπή, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
“Ο κ. Μπαλτάς ξεκίνησε τις προγραμματικές του δηλώσεις μ’ αυτά και τα τσουβαλιάζετε κυριολεκτικά, χωρίς φορείς, χωρίς δεύτερη ανάγνωση; Δεν λυπάστε τις ίδιες σας τις ιδέες;”, ανέφερε η βουλευτής, για ν’ ακολουθήσουν οι εκπρόσωποι και των υπολοίπων κομμάτων.
Απαντώντας, ο κ. Κουράκης, δήλωσε πως θα συνεννοηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής, προκειμένου να δει ποιες από τις τροπολογίες θα μπορούσαν να παραμείνουν στο αθλητικό νομοσχέδιο και ποιες θα έπρεπε να κατατεθούν ξεχωριστά, για να δηλώσει αργότερα, πως οι τροπολογίες αποσύρονται για να επανέλθουν ως νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος, προκειμένου να υπερψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου