Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ήσυχος: Το χρέος αυξανόταν και το μισό ΑΕΠ πήγαινε σε όπλα

Ήσυχος: Το χρέος αυξανόταν και το μισό ΑΕΠ πήγαινε σε όπλα

Καταγγελίες

12:49 | 05 Απρ. 2015
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή, κατήγγειλε ότι κατά την περίοδο συσσώρευσης του χρέους (έως το 2010) «υπήρξαν εισαγωγές όπλων στην Ελλάδα προερχόμενων κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία, συνολικής αξίας (χωρίς τους τόκους), ίσης σχεδόν με το μισό ετήσιο ΑΕΠ, της ίδιας περιόδου σε σταθερές τιμές του 1990»
Οι εισαγωγές όπλων προέρχονταν κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ενδεικτικά ανέφερε πως το 2006 αγοράστηκαν 170 γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard II, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, «χωρίς συμβάσεις συντήρησης και χωρίς αγορά βλημάτων – εξαιρετικά αναγκαία τα τελευταία έξι χρόνια για παρελάσεις, αλλά όχι για την άμυνα της χώρας».
Μια ακόμη περίπτωση που ανέφερε ήταν η αγορά 50 μαχητικών F-16 λίγο πριν τις εκλογές του 2000. Όπως τα εν λόγω F-16 ήταν «χωρίς κινητήρα και σύστημα αυτοπροστασίας και αυτό γιατί μετά τις εκλογές, θα έπρεπε η χώρα να κάνει μια δεύτερη σύμβαση για να αγοράσει τους κινητήρες και τα συστήματα αυτοπροστασίας. Η δεύτερη αγορά μάλιστα, ισούται για τα επόμενα 19 χρόνια με την αγορά 120 τύπου F16. Απλά μαθηματικά».
http://tvxs.gr/news/ellada/isyxos-xreos-ayksanotan-kai-miso-aep-pigaine-se-opla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου