Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Στην Ευρώπη παίζεται η δημοκρατία

Στέλιος Κούλογλου: Στην Ευρώπη παίζεται η δημοκρατία 

Tvxs Ανταπόκριση

08:23 | 27 Απρ. 2015
Τελευταία ανανέωση 11:06 | 27 Απρ. 2015
«Στην Ευρώπη παίζεται η δημοκρατία» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκδήλωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που διοργάνωσαν οι δημοσιογράφοι της βελγικής ραδιοτηλεόρασης στις Βρυξέλλες.
 
Στην 7η πορεία και ποδηλατοδρομία που διεξάγεται ετησίως από Βέλγους συνδικαλιστές δημοσιογράφους, δρομείς και ποδηλάτες από την ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών συγκεντρώθηκαν και διένυσαν μια απόσταση 42 και 90 χλμ αντιστοίχως, μέσα σε έξι περίπου ώρες, καταλήγοντας στις κεντρικές εγκαταστάσεις της φλαμανδικής ραδιοτηλεόρασης VRT. 
Εκεί παρέθεσαν γεύμα με καλεσμένο τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες κλεισίματος της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και τις μαζικές απολύσεις εν μία νυκτί, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ως «την πρώτη αντιδημοκρατική στροφή στην πορεία της χώρας». 
Ο Σ. Κούλογλου υπογράμμισε την ανάγκη επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία θα είναι σε θέση να ενημερώνει το κοινό για τις ενέργειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή «ιδιωτικά κανάλια ελεγχόμενα από τους ολιγάρχες, διεξάγουν έναν επιθετικό πόλεμο κατά της κυβέρνησης». Θερμό χειροκρότημα από τους παριστάμενους συνδικαλιστές ήταν η απάντηση στην αναγγελία του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, αυτό που διακυβεύεται είναι η δημοκρατία, με το αποτέλεσμα των εκλογών να μη γίνεται σεβαστό από παράγοντες στο εσωτερικό της αλλά και από τους πιστωτές της χώρας στην Ευρώπη. 
Δεν παρέλειψε μάλιστα, να χαρακτηρίσει την περίοδο που διανύει η Ελλάδα, ως ένα σιωπηρό πραξικόπημα που διεξάγεται με μοντέρνα μέσα, «όχι με τανκς αλλά με τράπεζες».
«Η νέα κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Κούλογου, «δίνει μια μάχη όχι μόνο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό αλλά και υπέρ της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στη μάχη αυτή χρειάζεται συμμάχους, ώστε να μην έλθουν στην εξουσία η ακροδεξιά και οι νεοναζί».  
Φωτογραφίες: Χριστόφορος Γεωργούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου