Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο ΔΟΛ υπέρμαχος της... αξιοκρατίας

Ο ΔΟΛ υπέρμαχος της... αξιοκρατίας

tovima.png

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα»Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα»
Με τον τίτλο αδέρφια, ξαδέρφια και σύντροφοι πολιτικών διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό, ο ΒΗΜΑτοδότης (5/4/2015) συνεχίζει την προσφιλή εκστρατεία σπίλωσης ανθρώπων που τοποθετήθηκαν επικεφαλής της κυβέρνησης και των θεσμών.
Δεν κάνει ούτε καν τον κόπο να ρίξει έστω μια ματιά στα βιογραφικά τους ή στην συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία και δράση τους στα κοινωνικά, επιστημονικά και ακαδημαϊκά δρώμενα. Ξέχασε ο ΒΗΜΑτοδότης ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις στις στρατιές των υπουργών και των δεκάδων συμβούλων τους έμπαιναν όλοι μόνο με το «ΑΣΕΠ» της κομματικής ταυτότητας και εντελώς άσχετα από το αντικείμενο της προσωπικής τους εργασίας ή μόνο λόγω των συγγενικών δεσμών και τώρα του κακοφαίνεται! Το... ξέχασε γιατί τις περισσότερες φορές δεν είχε υποπέσει καν στην αντίληψή του ώστε να μπει στον κόπο να το γράψει.
Ξεχνάει ακόμα ο ΒΗΜΑτοδότης ότι στα υπουργεία, στους οργανισμούς, στις τράπεζες και στα γραφεία Τύπου των κυβερνητικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπηρέτησαν δεκάδες δημοσιογράφοι (γιοι, κόρες, σύζυγοι. αδέλφια και ξαδέλφια) του ίδιου του συγκροτήματος και μάλιστα ορισμένοι ταυτόχρονα «εν ενεργεία» ταγοί της έγκυρης ενημέρωσης. Τα δε υπουργικά γραφεία των προηγούμενων κυβερνήσεων δούλευαν με κύρια χαρακτηριστικά την εντοπιότητα, τη συγγένεια και την κομματική αφοσίωση αλλά ποιος νοιάστηκε τότε για την αξιοκρατία;
Σημασία έχει να ελέγχουμε την εξουσία από τα... μέσα και όχι από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τώρα που κάπως διαταράχτηκε η ισορροπία με μερικές δεκάδες μεταπτυχιακά σε καίριους τομείς, άστραψε και βρόντηξε ο «αξιοκράτης» ΒΗΜΑτοδότης. 
http://www.efsyn.gr/arthro/o-dol-ypermahos-tis-axiokratias
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου