Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Μαθητές από την Κρήτη θα συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA

Μαθητές από την Κρήτη θα συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA

14:36 | 12 Απρ. 2015
Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με αστροναύτη του ESA, θα έχουν μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης,  στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».
Ειδικότερα και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μαθητές από 20 σχολεία της Κρήτης θα συνδεθούν με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα συνομιλήσουν με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti.
Το 1ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) «Food from Spirulina».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 μέρη:
Στο 1ο μέρος πραγματοποιήθηκε πείραμα εκτίμησης παραγωγής οξυγόνου από καλλιέργεια Σπιρουλίνας από 90 πενταμελής ομάδες μαθητών με τη χρήση ειδικής πειραματικής διάταξης που προμήθευσε ο ESA και
το 2ο μέρος περιλαμβάνει τη διενέργεια ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη» του Φοιτητικού κέντρου της Πανεπιστημιούπολης Βουτών και θα περιλαμβάνει ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και θα μιλήσουν ζωντανά με την αστροναύτη του ESA, Samantha Cristoforetti για συζήτηση και απάντηση σε ερωτήσεις των μαθητών.
Η ημερομηνία της ημερίδας θα είναι από 14 έως 24 Απριλίου 2015 και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Πηγή: ipaideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου