Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είχε πει «300 ευρώ μισθός και καλά είναι»

Κορκίδης: Ο Τόμσεν μου είχε πει «300 ευρώ μισθός και καλά είναι»

Αποκαλυπτικός

19:26 | 28 Μάιος. 2015
Η τρόικα είχε θέσει ως στόχο μισθούς 300 ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κορκίδης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια. Ο Βασίλης Κορκίδης έκανε λόγο για «τραγικά λάθη» και για «κάποιους που βιάστηκαν να βάλουν τη χώρα στα μνημόνια», ενώ σημείωσε πως αν η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είχε γίνει νωρίτερα «από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα».
«Αρνηθήκαμε τις θέσεις της τρόικας για μείωση μισθών. Μας είπαν ότι κάνουμε λάθος και να συγκρίνουμε με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μου  είπε ο Τόμσεν ότι “και 300 ευρώ καλά είναι για να ζήσει ο Έλληνας”! Και τον ρώτησα να μου πει πόσα παίρνει εκείνος», είπε ο κ. Κορκίδης αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε η ΕΣΕΕ με την τρόικα τον Δεκέμβρη του 2011.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο Βασίλης Κορκίδης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την τρόικα και τα μνημόνια. «Τρομοκρατούσαν την αγορά οι επισκέψεις της τρόικας, ανά δίμηνο, ανά τρίμηνο. Είχαν επιπτώσεις αυτές. Υπάρχουν 6.500 οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που οφείλουν τα 60 δις ευρώ από τα 77 δισ. ευρώ των οφειλών. Τα καταγράψατε ποτέ αυτά κ. Σταικούρα; Αυτά είναι μια ελληνική λίστα Λαγκάρντ», είπε,
«Ζητούσαμε την αποποινικοποίηση των οφειλών μέχρι 5.000 γιατί δεν το κάνατε κύριε Σταϊκούρα; Οι ρυθμίσεις για τις 72 έως 100 δόσεις γιατί δεν επιβράβευσαν τους συνεπείς; Αν τότε είχαμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις 130.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν, οι μισές θα δούλευαν σήμερα», τόνισε.
Αν και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ δεν απέδωσε τα λάθη σε δόλο είπε πως κάποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρξαν κάποιοι που ήθελαν να βλάψουν τον ελληνικό λαό. Συνάντησα την ανεπάρκεια. Να ζητήσουν κάποιοι συγγνώμη», ανέφερε.«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι το μνημόνιο βοήθησε τα πράγματα στη χώρα. Δεν ξέρω αν φταίνε οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η χώρα, ή ο τρόπος που μπήκαμε στα μνημόνια», τόνισε.
«Η πτώχευση μιας χώρας απέναντι σε μια αποτυχημένη πολιτική θα ήταν παράδοση άνευ όρων. Δεν πρέπει να τους δώσουμε αυτή την κερδοσκοπική ικανοποίηση. Εμείς οι μικρομεσαίοι Έλληνες πτωχεύσαμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα. Εγώ προσωπικά εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, ζητάω συγνώμη για τα επώδυνα μέτρα που κάποιες κυβερνήσεις δέχτηκαν, υπέγραψαν, νομοθέτησαν και επέβαλαν και που εκ των πραγμάτων δεν απέδωσαν, αλλά αντίθετα έφεραν την ελληνική αγορά στη σημερινή τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται», ανέφερε καταλήγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου