Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ (ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ)

Μετά από πολλές συζητήσεις που είχα τις τελευταίες μέρες, συνειδητοποίησα ότι πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν διαβάσει την εγκύκλιο για την εκλογή των διευθυντών. Αυτό βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί των νυν διευθυντών, οι οποίοι σας διαβεβαιώ, διάβασαν πολύ καλά την εγκύκλιο και χρησιμοποιούν αυτή την έλλειψη ενημέρωσης προς όφελός τους. Συνάδελφοι ΟΛΑ κρίνονται από το σύλλογο. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει Δ/ντής με 25 χρόνια προϋπηρεσίας και 8 χρόνια διοίκηση (διευθυντής), τότε συγκεντρώνει 14 μόρια (max). Έστω ότι υπάρχει και ένας δεύτερος υποψήφιος με 16 χρόνια προϋπηρεσίας και καθόλου διοίκηση, τότε συγκεντρώνει 8 μόρια. Έχουν δηλ. 6 μόρια διαφορά. Σε αυτά τα μόρια θα πρέπει να προσθέσουμε τα τυπικά προσόντα του καθενός. Συνήθως ο ''νέος'' έχει περισσότερα τυπικά προσόντα. Ας υποθέσουμε ότι ο νέος μειώνει τη διαφορά, με τα τυπικά προσόντα του κατά 1,5 - 2 μόρια και η συνολική διαφορά τους μειώνεται στα 4- 4,5 μόρια. Το παιχνίδι θα κριθεί στη ΜΥΣΤΙΚΗ ψηφοφορία του συλλόγου. Έστω ότι σε ένα σύλλογο που θα ψηφίσουν 10 μέλη, ο νυν Δ/ντής παίρνει 3 ψήφους, τότε τα μόρια που θα προσμετρηθούν στο γενικό σύνολο είναι το 30% του 12 δηλ 3,6 μόρια. Εάν ο δεύτερος υποψήφιος πάρει 7 ψήφους τότε παίρνει το 70% του 12 δηλ. 8,4 μόρια. Δηλαδή ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ έκανε την ανατροπή και επίλεξε το Διευθυντή της αρεσκείας του. Θα το ξαναπώ: ΟΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Υ.Γ. μη σας φανεί περίεργο, σε μια τέτοια περίπτωση, να τρέχει ο νυν να βρει και τρίτο υποψήφιο για να διασπαστούν οι ψήφοι του συλλόγου και να επωφεληθούν. 
Υ.Γ.2 Τρέξτε να δηλώσετε υποψηφιότητες.

1 σχόλιο:

  1. Oι δάσκαλοι φοβούνται να ψηφίσουν ελεύθερα.Φοβούνται την μικροψυχία, την μικροπρέπεια,την εκδίκηση. Δηλαδή ούτε μαφία να ήμασταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή