ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Οι χώρες με τους περισσότερο και λιγότερο αγχωμένους πολίτες

Οι χώρες με τους περισσότερο και λιγότερο αγχωμένους πολίτες

22:40 | 09 Μάιος. 2015
Τις χώρες με το μεγαλύτερο δείκτη άγχους στην καθημερινότητα των πολιτών τους παρουσιάζει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg. Πρωταθλητές στο άγχος οι Νιγηριανοί, με τους Νορβηγούς να είναι οι λιγότερο αγχωμένοι πολίτες. Στην 30η θέση της κατάταξης οι Έλληνες.
Λαμβάνοντας ως κριτήρια μέτρησης μεταβλητές, μεταξύ των οποίων τα ποσοστά δολοφονιών, η αγοραστική δύναμη, η εισοδηματική ανισότητα, η ανεργία, η διαφθορά, η ρύπανση του αέρα και το προσδόκιμο ζωής, το πρακτορείο ειδήσεων «μέτρησε» το στρες, δημιουργώντας μία κατάταξη με τις χώρες των οποίων οι κάτοικοι κυριεύονται από το περισσότερο άγχος. Συνολικά 74 χώρες «αναμετρήθηκαν» για το ποια είναι η πιο αγχωμένη.
Οι πιο στρεσαρισμένοι κάτοικοι, με βάση την έρευνα, βρίσκονται σε χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Τη Νιγηρία που καταλαμβάνει πανηγυρικά την πρώτη θέση της κατάταξης ακολουθεί από κοντά η Νότια Αφρική, ενώ τη δεκάδα με τα περισσότερο αγχωμένα έθνη συμπληρώνουν το Ελ Σαλβαδόρ, η Μογγολία, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, το Πακιστάν, η Τζαμάικα και η Βολιβία, με την ΠΓΔΜ να είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στις πρώτες δέκα της κατάταξης.
Με τη Νορβηγία να είναι η λιγότερο αγχωμένη χώρα, το παράδειγμα της ακολουθούν το Λουξεμβούργο, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Γερμανία και ο Καναδάς.
Στη μέση της λίστας η Ελλάδα καταλαμβάνοντας την 30η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου