ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του Google από χώρα σε χώρα;


Τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστες του Google από χώρα σε χώρα;

15:55 | 05 Μάιος. 2015
Τελευταία ανανέωση 15:56 | 05 Μάιος. 2015
Οι περισσότεροι χρήστες της Google, αναζητούν απαντήσεις για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η τροφή, τα ζώα ή τα καύσιμα. Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που με τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο δίνουν μια άλλη έννοια στην «χρησιμότητα» του ίντερνετ.
Σύμφωνα με την λειτουργία της αυτόματης συμπλήρωσης της Google υπάρχει μια κοινή βάση αναζήτησης από πολλούς χρήστες. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα στην Βόρεια Αμερική ενδιαφέρονται κυρίως για το κόστος ενός διαβατηρίου ή ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Όσο για την Ευρώπη πολλοί ανησυχούν για πρακτικά πράγματα όπως το κόστος ζωής και σπουδών. Στη Ρωσία από την άλλη δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το κόστος ενός μαχητικού αεροπλάνου MiG.
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Η ζωή στη Βόρεια Αμερική φαίνεται να είναι σχετικά βαρετή. Τόσο βαρετή που το κύριο ενδιαφέρον των Καναδών επικεντρώνεται στο κόστος του διαβατηρίου για την έξοδο τους από τη χώρα. Ενώ στο Μεξικό, όλοι θέλουν να αποκτήσουν κοιλιακούς.
ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τα καπέλα του Παναμά είναι πολύ διάσημα στον Ισημερινό. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η πορνεία στην Ουρουγουάη και τη Βραζιλία. Όχι τόσο μεγάλο όμως όσο το ενδιαφέρον για την τιμή της κοκαΐνης στη Χιλή.
ΕΥΡΩΠΗ
Μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αποτελέσματα που αφορούν τους Ευρωπαίους είναι τα ελβετικά «Rolex», τα αγκυροβολημένα γιοτ στο Μονακό, οι ρινοπλαστικές στην Αλβανία και πως πετάει ένα μαχητικό MiG στη Ρωσία. Οι τελετές είναι ένα άλλο πάθος των χρηστών από όλο τον κόσμο. Αναζητούν γαμήλιες τελετές στην Κύπρο και  την Ελλάδα ή μήνα του μέλιτος  στις Μαλδίβες. Για κηδείες προτιμούν την Ιρλανδία.
ΑΣΙΑ
Για την Ασία υπάρχει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολυμορφία των πολιτισμών μέσα στην ήπειρο. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που προέρχεται από το Λίβανο αφορά στο κόστος αγοράς μιας κονσόλας Playstation 3, το Κουβέιτ στρέφεται στις πανάκριβες Lamborghini, η Αρμενία στα χαλιά και καρπούζια στην Ιαπωνία.
ΑΦΡΙΚΗ 
Οι χρήστες της Google ανησυχούν κυρίως για τις ανάγκες της ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης στην Αφρική. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για την Σιέρα Λεόνε που ανησυχεί για την αγορά διαμαντιών, καθώς και για την Μαυριτανία που περισσότερο ανησυχούν για την αγορά σκλάβων.

ΩΚΕΑΝΙΑ
Οι Νεοζηλανδοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κόστος και τη διαδικασία μιας στείρωσης σε αντίθεση με τους Αυστραλούς γείτονες τους που ανησυχούν για το κόστος και τις εναλλακτικές μεθόδους της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Η πιο κοινή αναζήτηση για την Ανταρκτική είναι σχετικά με το κόστος της γης. Παρά το αφιλόξενο τοπίο της ηπείρου πολλοί ψάχνουν να επενδύσουν στην περιοχή της Ανταρκτικής.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα Fixr  δίνουν μια πιο σαφή και ξεκάθαρη εικόνα στο τι ψάχνει ο κόσμος μέσα στον «θαυμαστό κόσμο» του ίντερνετ με βάση την ήπειρο και κατ΄ επέκταση την χώρα όπου κατοικεί. Η έρευνα ξεκίνησε πληκτρολογώντας μέσω Google μια απλή ερώτηση για κάθε χώρα. Παρατηρώντας όμως κάποιες από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις της Google σε όλο τον κόσμο διαπιστώνεις τις πολιτισμικές διαφορές, αλλά και κάποιες βασικές ομοιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου