Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η σωστή απάντηση

Η σωστή απάντηση

tsipras.jpg

Η σωστή απάντησηΕπιδιώκουν να ταπεινώσουν τη νεαρή ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μην επεκταθεί η αμφισβήτηση της βαθύτατα ταξικής λιτότητας
Αν εξαιρέσουμε τους φανατικούς οπαδούς των αδηφάγων αγορών, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σοβαρός και ανιδιοτελής άνθρωπος στην Ευρώπη ο οποίος, παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, δεν έχει αντιληφθεί τις συνεχείς προσπάθειες απαξίωσης και υπονόμευσης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που οργανώνει ο στενός πυρήνας των θεσμών σε αγαστή συνεργασία με τη λεγόμενη και «τρόικα εσωτερικού».
Επιδιώκουν να ταπεινώσουν τη νεαρή ελληνική κυβέρνηση ώστε να μην επεκταθεί η αμφισβήτηση της βαθύτατα ταξικής λιτότητας και στις άλλες χώρες που είναι έτοιμες να εκραγούν, αφού δεν αντέχουν τα αβίωτα χρέη τους και τις αβυσσαλέες ανισότητες τις οποίες ενισχύει η νεοφιλελεύθερη αντικοινωνική πολιτική τους.
Το ΔΝΤ απειλεί με «πιστωτικό γεγονός» αν δεν πληρωθεί η δόση του, η Ανγκελα Μέρκελ θέτει όριο ώς τη Δευτέρα, όταν ανοίξουν οι χρηματαγορές και οι τράπεζες, όπως είπε, για να υπογραφεί το νέο ισοπεδωτικό Μνημόνιο και οι τραπεζίτες εκβιάζουν με απόλυτη ασφυξία ρευστότητας το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Τα ηγετικά στελέχη των θεσμών, αλλά και οι πρωταγωνιστές της εσωτερικής αντιπολίτευσης συναγωνίζονται σε κακοπαιγμένους ρόλους υποκρισίας και δολοφονικού κυνισμού ξεπερνώντας και τα κατευθυνόμενα διεθνή και εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ο ένας θέλει να θέσει τον Αλέξη Τσίπρα υπό επιτροπεία και ο άλλος να τον ρίξει με κάθε μέσο. Ενας τρίτος, όπως ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, το απόγευμα «έχει ένα προαίσθημα ότι, σε αντίθεση με τις τραγωδίες του Σοφοκλή, αυτή η ιστορία θα έχει αίσιο τέλος», αλλά το βράδυ αλλάζει... στολή και λέει στον Ελληνα πρωθυπουργό «the game is over» (το παιχνίδι τελείωσε), σαν να προετοιμάζεται στρατιωτική επέμβαση.
Υστερα από όλα αυτά η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, «να μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθάνεται ταπεινωμένος», ήταν επιβεβλημένη. Ηταν μια απάντηση που αγγίζει την ουσία του προβλήματος, το οποίο δεν συνοψίζεται σε αριθμούς και ποσοστά, αλλά παραπέμπει ευθέως στο μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας και αλληλεγγύης της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης.
http://www.efsyn.gr/arthro/i-sosti-apantisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου