Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ θα ζητήσει η Βουλή

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ θα ζητήσει η Βουλή

15:21 | 16 Ιουν. 2015
Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του καταλλήλως θα ζητήσει η Βουλή. Την σχετική καταγγελία έκανε χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην επιτροπή αλήθειας για το χρέος. 
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη οι δημοσιογράφοι αυτοί παρακολουθούσαν «σεμινάρια» στην Ουάσιγκτον για να προβάλλουν τις απόψεις του ΔΝΤ αλλά και της Κομισιόν. Αντίστοιχα «μαθήματα» γινόντουσαν και στην Ελλάδα, όπως απάντησε, ο κ. Ρουμελιώτης σε σχετική ερώτηση του μέλους της επιτροπής, Λεωνίδα Βατικιώτη. 
Ο Ρουμελιώτης ανέφερε  ακόμη ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. 
Επισήμανε δε ότι θα μπορούσε η Επιτροπή της Βουλής να ζητήσει επισήμως να της δοθούν τα ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα. Όπως έχει γίνει επίσης γνωστό πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι που επικοινωνούν με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δημοσιογράφων. 
Σημειώνεται τέλος ότι μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποκάλυψε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή για να του… υπενθυμίσουν ότι τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν α
συλία για τις πράξεις τους.

ΠΗΓΗ:http://tvxs.gr/news/ellada/ta-onomata-ton-dimosiografon-poy-ekpaideye-dnt-tha-zitisei-i-boyli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου