Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

FAZ: Πώς το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας - δανειστών

FAZ: Πώς το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας - δανειστών

Αποκάλυψη

22:05 | 13 Ιουν. 2015
Τελευταία ανανέωση 22:05 | 13 Ιουν. 2015
Την ευθύνη για το ναυάγιο του συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης ρίχνει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).
Σύμφωνα με δημοσίευμα που επιγράφεται «Το ΔΝΤ τορπίλισε τον συμβιβασμό Αθήνας - δανειστών», η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. «Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την πρόταση μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις στην FAZ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Στο ίδιο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος, Τόμας Γκούτσκερ, τονίζει πως οι δύο πλευρές ήταν έτοιμες και για συμβιβασμό στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και υπογραμμίζει: «Υπήρξε και μια παράλληλη συμφωνία. Εάν για το τρέχουν έτος ήταν δυνατό το πρωτογενές πλεόνασμα να επιβληθεί στο 0,8% οι συμμετέχοντες θα ήταν ευχαριστημένοι. Η Λαγκάρντ αρχικά, αν και με δυσκολία, ενέκρινε αυτή τη συμφωνία. Όμως την επόμενη μέρα πήρε τηλέφωνο τη Μέρκελ και το πήρε πίσω».
Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η εφημερίδα ένας εκ των Ευρωπαίων διαπραγματευτών είπε πως είναι εντελώς παράδοξο να αποφασίζει για την τύχη της Ευρώπης τελικά ένας Οργανισμός που δεν εκπροσωπεί κάποιο συγκεκριμένο έθνος.
http://tvxs.gr/news/ellada/faz-pos-dnt-torpilise-ton-symbibasmo-athinas-daneiston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου