Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Persona non grata η Αννα

Persona non grata η Αννα

polytexneio_paideia_2015.jpg

Η Αννα Διαμαντοπούλου μέλος της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015»Δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στο Πολυτεχνείο της Κρήτης η πρωτοβουλία «Παιδεία 2015» που είχε οργανώσει εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου Μπαλτά ενώ ανεπιθύμητη χαρακτηρίσθηκε η πρώην υπουργός Παιδείας
Ανεπιθύμητη χαρακτήρισαν την Αννα Διαμαντοπούλου και τα υπόλοιπα στελέχη της πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά του νόμου Μπαλτά για τα Πανεπιστήμια.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο ενημερώσεων-εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα που πραγματοποιούν μέλη των προηγούμενων κυβερνήσεων με στόχο να αποτρέψουν τις αλλαγές που σχεδιάζει ο υπουργός Παιδείας στον χώρο των Πανεπιστημίων. Την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στο Ηράκλειο, με σχετικά μικρά συμμετοχή αλλά με την παρουσία τόσο της κ. Διαμαντοπούλου όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για τους φοιτητές στα Χανιά, «κόκκινο πανί» αποτέλεσε και ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ενώ συνολικά οι διοργανωτές της εκδήλωσης καταγγέλθηκαν από τους φοιτητικούς συλλόγους πως επιδιώκουν τη διατήρηση των νεοφιλελεύθερων επιλογών στην Παιδεία, που οι ίδιοι εισήγαγαν.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και πορεία προς το Πνευματικό Κέντρο. Εκεί οι φοιτητές εισήλθαν στην αίθουσα και διάβασαν κείμενα διαμαρτυρίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των διοργανωτών της εκδήλωσης. Το κλίμα έντασης που ακολούθησε εξελίχθηκε σε διαπληκτισμούς μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να ματαιωθεί.

«Εποχή των σπηλαίων»

Η πρώην υπουργός σχολίασε τη διακοπή της εκδήλωσης, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο Μπαλτά πηγαίνει την Παιδεία 40 χρόνια πίσω, αλλά τα συγκεκριμένα γεγονότα μάς γυρνούν στην εποχή των σπηλαίων...
Από τα κεντρικά ζητήματα που η πρωτοβουλία «Παιδεία 2015» θέτει είναι η προάσπιση της αριστείας, η διατήρηση των Συμβουλίων Διοίκησης, η μη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους φοιτητές και στους εργαζομένους όσον αφορά την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών και η οριστική διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών. Σε όλα αυτά τα θέματα ο επικείμενος νόμος του Αριστείδη Μπαλτά επιχειρεί να επιφέρει αλλαγές στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού του Πανεπιστημίου.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, πάντως, με χθεσινή τους ανακοίνωση δηλώνουν πως δεν πτοούνται από τις αντιδράσεις μικρής μερίδας ακροαριστερών φοιτητών και εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους σε όλη την Ελλάδα για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου