Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Πικετί σε Γερμανούς: Δεν έχετε πληρώσει ποτέ τα χρέη σας, μη δίνετε μαθήματα-Piketi Deutschen: Sie haben nie zu zahlen Sie Ihre Schulden, nicht geben Unterricht

Πικετί σε Γερμανούς: Δεν έχετε πληρώσει ποτέ τα χρέη σας, μη δίνετε μαθήματα

Γαλλική Κριτική

17:25 | 24 Ιουν. 2015
Τελευταία ανανέωση 17:28 | 24 Ιουν. 2015
Ο γνωστός Γάλλος οικονομολόγος Τομά Πικετί άσκησε έντονη κριτική στη στάση της Γερμανίας στο θέμα τους χρέους, που όπως είπε δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Χρειαζόμαστε μια διάσκεψη για το σύνολο των χρεών της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Πικετί σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit. «Μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι αναπόφευκτη μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε.
Για τη στάση της Γερμανίας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα δήλωσε πως «είναι μεγάλο λάθος η υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, όπως κάνει τώρα η Γερμανία προκειμένου να επιβάλλει κανόνες που προέρχονται κυρίως από το Βερολίνο σχετικά με τα χρέη των κρατών».
«Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει πληρώσει ποτέ τα χρέη της. Δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για το θέμα αυτό σε άλλες χώρες», τόνισε ο Γάλλος οικονομολόγος και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο δημοκρατικό θεσμό, ο οποίος θα αποφασίσει για το επιτρεπτό όριο χρέους ώστε να αποφευχθεί μια νέα αύξησή τους. Θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/piketi-se-germanoys-den-exete-plirosei-pote-xrei-mi-dinete-mathimata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου