ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Σταθάκης: Τι θα γίνει με τράπεζες, capital controls - Αποκλείεται «κούρεμα» καταθέσεων

Σταθάκης: Τι θα γίνει με τράπεζες, capital controls - Αποκλείεται «κούρεμα» καταθέσεων

23:00 | 14 Ιουλ. 2015
Τελευταία ανανέωση 23:00 | 14 Ιουλ. 2015
Οι τράπεζες θα ανοίξουν μόλις επανέλθει η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ μέσω του μηχανισμού ELA, «το οποίο θα συμβεί, μόλις τα κοινοβούλια στην Ελλάδα, τη Γερμανία και αλλού ψηφίσουν τη νέα συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο Bloomberg.
Για τα capital controls, τους περιορισμούς δηλαδή στην κίνηση κεφαλαίων, σημείωσε ότι το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί σε δυο περίπου μήνες καθώς είναι πιο σύνθετο θέμα. 
Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει «κούρεμα» των καταθέσεων, καθώς η συμφωνία προβλέπει 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
Σε ερώτηση, αν είναι δυνατόν να γίνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται στη συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός εξήγησε ότι το νέο Ταμείο θα λειτουργήσει περισσότερο ως ένα ταμείο εγγυήσεων παρά υλοποίησης τόσο μεγάλης κλίμακας ιδιωτικοποιήσεων, που προφανώς δεν υπάρχουν.
Τέλος ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα θα έχει λιγότερη λιτότητα καθώς τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που προβλέπονται σε αυτό είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με το τρέχον πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου