ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

«Πράσινο φως» στην ελληνική πρόταση άναψε το Euro Working Group Τελική ευθεία

«Πράσινο φως» στην ελληνική πρόταση άναψε το Euro Working Group

Τελική ευθεία

13:53 | 11 Ιουλ. 2015
Τελευταία ανανέωση 14:16 | 11 Ιουλ. 2015
Η ελληνική πρόταση για συμφωνία προς τους θεσμούς αφού το βράδυ της Παρασκευής πέρασε τον πρώτο σκόπελο της ελληνικής Βουλής με 251 ψήφους, πέρασε σήμερα και τον δεύτερο με το Euro Working Group να ανάβει το «πράσινο φως». Τα τεχνικά κλιμάκια ενέκριναν την ελληνική πρόταση και την παραπέμπουν τώρα στο Eurogroup.
Η πιο μεγάλη ώρα για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης είναι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που ξεκινάει στις 16:00.
Παρά τα θετικά μηνύματα που έχουν εκπέμψει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Φρανκ Πολ Βέμπερ, επιβεβαιώντας εμμέσως δημοσιεύματα που θέλουν τονΒολφγκανγκ Σόιμπλε έτοιμο να τορπιλίσει το θετικό προς συμφωνία κλίμα που έχει επιτευχθεί.
Σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις εκφράζουν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανέφεραν κοινοτικές πηγές άλλωστε στο πρακτορείο Reuters. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία», ανέφερε αξιωματούχος της Κομισιόν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Εκτίμησε επίσης ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας είναι 60% υπέρ του όχι και 40% υπέρ του ναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου