Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κανείς μόνος του σ’ αυτή την κρίση. Μαζί θα σταθούμε απέναντι σ’αυτούς που ληστεύουν τη ζωή μας! Καλή Σχολική Χρονιά-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ        
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                      Καστοριά  19-6-2015
Αλ.Παπάγου18                                                 Αρ.Πρωτ.                            T.K. 52100,  Καστοριά
sepekastorias@gmail.com 
Πληροφορίες:
Πάτρας Ιωάννης (6973467036)
Κορμά Τάνια (6944913341)
                                                                Προς
                                                              Τα μέλη του Συλλόγου μας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
λίγες μέρες πριν τον αγιασμό η κατάσταση στο χώρο της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εκατοντάδες σχολεία κλειστά, χιλιάδες τα κενά για τα οποία  δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις. Μηδενικοί οι μόνιμοι διορισμοί, οι αναπληρωτές ταλαιπωρούνται με επαναλαμβανόμενες αιτήσεις εξαιτίας λαθών και παραλείψεων του Υπουργείου.  Οι υπηρεσιακές μεταβολές καθηλωμένες λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Οι γονείς των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν γνωρίζουν πότε τα παιδιά τους θα πάνε σχολείο.

Καμία πρόβλεψη και κανένας σχεδιασμός, απίστευτη προχειρότητα στους χειρισμούς. Η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει στις υπηρεσιακές μεταβολές και τη στελέχωση των σχολείων με το τέλος της σχολικής χρονιάς, χρόνιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος, ακολουθεί την πεπατημένη και αφήνει την τελευταία στιγμή τα σχολεία άδεια και τους εκπαιδευτικούς να μην γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα κάνουν αγιασμό.Όλα αυτά σημαίνουν αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων και στον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, απόρροια των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων πέντε χρόνων, το εκπαιδευτικό κίνημα καλείται συσπειρώσει όλους τους συναδέλφους ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση, στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, στην καταρράκωση της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας και κυρίως στην αρπαγή του μέλλοντος των παιδιών μας, αυτών των παιδιών για τα οποία είμαστε άμεσα υπεύθυνοι κι εμείς.

Συνάδελφοι, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και μόνο με την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα θα τα καταφέρουμε.

Κανείς μόνος του σ’ αυτή την κρίση.

Μαζί θα σταθούμε απέναντι σ’αυτούς που ληστεύουν τη ζωή μας!

Καλή Σχολική Χρονιά!


Από το Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου