ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χριστόφορος Δουλγέρης

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι κούκλες είναι ένα «λάθος» παιχνίδι για τα κορίτσια

Οι κούκλες είναι ένα «λάθος» παιχνίδι για τα κορίτσια

12:47 | 08 Σεπ. 2015
Τελευταία ανανέωση 13:13 | 08 Σεπ. 2015
Τα κορίτσια θα πρέπει να παίζουν λιγότερο με κούκλες και περισσότερο με παιχνίδια που προορίζονται τυπικά για αγόρια, όπως τα παιχνίδια κατασκευών τα οποία ευνοούν περισσότερο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, τονίζει στην έρευνα της η Βρετανίδα επιστήμονας Ατίν Ντόναλντ.
Η επιστήμονας και καθηγήτρια πειραματικής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ δήλωσε ότι πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα αγόρια και τα κορίτσια και αυτό είναι πολύ καλό γι’ αυτά, όταν είναι πολύ μικρά.
«Δημιουργούμε κοινωνικές συμπεριφορές φτιάχνοντας στερεότυπα για το είδος των παιχνιδιών που παίρνουν τα αγόρια και τα κορίτσια όταν είναι μικρά» πρόσθεσε η Ντόναλντ.
«Τα παιχνίδια των κοριτσιών συνδέονται με την παθητικότητα — όπως να χτενίζουν τα μαλλιά των Μπάρμπι, για παράδειγμα — και όχι με την κατασκευή, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, όπως τα Lego ή τα Meccano» εξήγησε.
Υπογραμμίζοντας ότι ο ερευνητικός τομέας της έχει έλλειψη φοιτητριών, η Ντόναλντ επεσήμανε πως η επιλογή των παιγνιδιών μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κοινωνικού περιβάλλοντος που κρατάει τις γυναίκες μακριά από ορισμένα επαγγέλματα.
«Οργανώσεις όπως η Βρετανική Συνομοσπονδία Βιομηχανιών κάνουν διαρκώς λόγο για έλλειψη φοιτητριών ειδικευμένων στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Ένας από τους τρόπους για να δοθεί απάντηση στην έλλειψη αυτή, μπορεί να έγκειται στο να ενεργήσουμε ώστε το μισό του πληθυσμού να μην αισθάνεται αποκλεισμένο από τους τομείς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου