Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Το Facebook λανσάρει λογισμικό εκπαίδευσης για παιδιά

Το Facebook λανσάρει λογισμικό εκπαίδευσης για παιδιά

09:58 | 08 Σεπ. 2015
Τελευταία ανανέωση 09:59 | 08 Σεπ. 2015
Τα πρώτα του βήματα στην αγορά των εργαλείων εκπαίδευσης πραγματοποιεί το Facebook, με λογισμικό το οποίο, όπως υποστηρίζεται, επιτρέπει σε παιδιά να μαθαίνουν με τον δικό τους ρυθμό.
Το λογισμικό ονομάζεται «Personalised Learning Plan» και σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για μια διδακτική μέθοδο που επιτρέπει σε μαθητές να διδάσκονται online και να επιδίδονται σε projects ακόμη και να λαμβάνουν συμβουλευτική στην τάξη.
Όπως αναφέρθηκε, το εν λόγω εγχείρημα είναι εντελώς διαχωρισμένο από το κοινωνικό δίκτυο. Για τη δημιουργία του η Facebook συνεργάστηκε με τη μη κερδοσκοπική Summit Public Schools, που ασχολείται με σχολεία στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον.
Πώς δουλεύει;
Σύμφωνα με το BBC, Το σύστημα επιτρέπει την παράδοση υλικού και τεστ online, ενώ ο χρόνος στην τάξη χρησιμοποιείται για ειδικά projects και συνεργασίες.
Οι δημιουργοί του συγκεκριμένου λογισμικού υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο «απελευθερώνονται» οι καθηγητές έτσι ώστε να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, δηλαδή να λειτουργούν ως μέντορες για τους μαθητές, οι οποίοι συνεργάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον να μαθαίνει.
Προβληματισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, υπάρχουν και φωνές που εκφράζουν αμφιβολίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα του Facebook.
Η Λέονι Χάιμσον της μη κερδοσκοπικής Class Size Matters δήλωσε στο BBC ότι τίθεται το ερώτημα ποιος θα ελέγχει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και ποιος θα τα προστατεύει- θα είναι οι γονείς, το Facebook ή το σχολείο;
«Πρόκειται για μια σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί- ειδικά δεδομένης της φήμης του [Facebook]», υπογράμμισε η Χάμσον.
Σε κάθε περίπτωση,  το «Personalised Learning Plan» μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιηθεί από 2.000 μαθητές και 100 καθηγητές σε σχολεία στην Καλιφόρνια. Η Summit Public Schools, με την οποία συνεργάστηκε το Facebook, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ασχολείται με σχολεία στις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον.
Με πληροφορίες από το seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου