Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η Ολλανδία του ρατσισμού - Με κομμένα κεφάλια γουρουνιών υποδέχεται τους πρόσφυγες Μεσαίωνας




Μάρτυρες ενός «μεσαιωνικού» σκηνικού έγιναν εκατοντάδες πρόσφυγες στην είσοδο κέντρου κράτησης στην Ολλανδία.
Άγνωστοι τοποθέτησαν το βράδυ 14 κομμένα κεφάλια γουρουνιών στο χωριό Εσμαρκέβελντ, έξω από την πόλη του Ένσεντε.
Τοποθέτησαν 9 κεφάλια γουρουνιών πάνω στον φράχτη εισόδου και πέταξαν τα υπόλοιπα πέντε στο έδαφος, στο οποίο βρέθηκαν και σακούλες με αίμα.
Κατά τη μεταφορά των προσφύγων τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί αντίκρισαν το θέαμα, αλλά εκπρόσωπός τους εξέφρασε την απορία ότι τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν εκφραστεί παράπονα από τους κατοίκους.
Λίγο αργότερα, στο twitter αναρτήθηκε η φωτογραφία από την περιοχή με το ακόλουθο μήνυμα: «Όταν η δημοκρατία αποτυγχάνει, ο κόσμος γίνεται άγριος και απελπισμένος. Καλωσήρθατε στην κόλαση του Εσμαρκέβελντ».
Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος το συγκεκριμένο μήνυμα δεν αφορούσε μόνο τους μετανάστες αλλά και την κυβέρνηση της χώρας για την απόφαση που πήρε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκείνες τις ημέρες άλλωστε, υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι παραπονέθηκαν για την ασφάλειά τους.
Πάντως, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης ήταν η προσβολή των Μουσουλμάνων, αφού στο Ισλάμ δεν καταναλώνουν χοιρινό κρέας.
Σκληρή δικαστική απόφαση υπέρ της άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης σε άτομα που δεν έχουν πάρει άσυλο
Ολλανδικό ανώτατο δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κυβερνητική πολιτική που προβλέπει την άρνηση χορήγησης τροφής και στέγης στους αιτούντες άσυλο που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, αλλά αρνούνται να επαναπατριστούν.
Το Raad van State (Συμβούλιο της Επικρατείας) που ελέγχει τη νομιμότητα των κυβερνητικών αποφάσεων αποφάνθηκε ότι η πολιτική αυτή δεν αντιβαίνει στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και πως κάποιος που η αίτησή του για τη χορήγηση ασύλου έχει απορριφθεί, δεν μπορεί να επικαλείται τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.
Η πολιτική της Ολλανδίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο και στους μετανάστες έχει επικριθεί από ΜΚΟ και από τα Ηνωμένα Έθνη ως υπερβολικά αυστηρή.
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου