Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Επιστρέφει στα σχολεία η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

Επιστρέφει στα σχολεία η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

22:17 | 20 Νοε. 2015
Τελευταία ανανέωση 14:51 | 21 Νοε. 2015
Επιστρέφει στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Αντισταθμιστική εκπαίδευση από μόνιμους και ωρομίσθιους καθηγητές
Ειδικότερα, με την τροπολογία του υπουργείου, επαναφέρεται η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο και στο λύκειο (γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ). Το νέο αυτό πλαίσιο, επονομαζόμενο από το υπουργείο ως «αντισταθμιστική εκπαίδευση», στοχεύει στην κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, ή να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ώστε να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής.
Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στην αντισταθμιστική εκπαίδευση θα είναι από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, αλλά και προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Επίσης, όπως τονίζει το υπουργείο, οι δαπάνες που θα προκύψουν, θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ.
Πώς θα επιλέγονται οι διευθυντές των σχολείων
Η τροπολογία, αλλάζει επίσης και τον τρόπο επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η διαδικασία μοριοδότησης διευθυντών θα προβλέπει, εκτός της αξιολόγησης των τυπικών τους προσόντων και της μυστικής ψηφοφορίας, και προφορική συνέντευξη των υποψηφίων.
http://tvxs.gr/news/ellada/epistrefei-sta-sxoleia-i-dorean-enisxytiki-didaskalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου