ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς

Η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς

17:27 | 04 Ιαν. 2016
Τελευταία ανανέωση 17:28 | 04 Ιαν. 2016
Στεγαζόμενη στο Impact Hub Athens, σε ένα ιστορικό κτίριο αρχιτεκτονικής του Ερνέστο Τσίλερ, στο κέντρο της Αθήνας λειτουργεί η πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη κόμικς. 
Η Athens Comics Library θα φιλοξενεί στους χώρους της εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό), με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων, αποτελώντας παράλληλα χώρο συνάντησης για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics.
Η Athens Comics Library φιλοξενεί, αυτή τη στιγμή, στα ραφιά της, μια συλλογή με περισσότερους από 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga.
Επιπλέον, υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο προσεχές διάστημα, η συλλογή θα εμπλουτιστεί με περισσότερα θεωρητικά βιβλία για την Ένατη Τέχνη, καθώς και ξενόγλωσσα comics από όλο τον κόσμο. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Athens Comics Library είναι διαθέσιμος εδώ.
Εκτός από τη φυσική συλλογή, πολύ σύντομα η βιβλιοθήκη θα προσφέρει στους συνδρομητές της, πρόσβαση σε 12.000 ψηφιακούς τίτλους μέσω της Ιverse Media (http://iversecomics.com/).
Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αποκτήθηκε επενδύοντας στην αγορά μιας ήδη υπάρχουσας συλλογής, ενώ μέρος αυτής προέκυψε μέσω δωρεών από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οίκους, ιδρύματα, δημιουργούς και ιδιώτες.
πηγη:http://tvxs.gr/news/paideia/i-proti-daneistiki-bibliothiki-komiks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου