ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Ανοίγει στο Παρίσι το πρώτο «βιβλιοπωλείο του μέλλοντος» στην Ευρώπη [ΒΙΝΤΕΟ]

Ανοίγει στο Παρίσι το πρώτο «βιβλιοπωλείο του μέλλοντος» στην Ευρώπη [ΒΙΝΤΕΟ]

22:39 | 10 Μαρ. 2016
Τελευταία ανανέωση 08:38 | 11 Μαρ. 2016
Ένα «βιβλιοπωλείο του μέλλοντος», το πρώτο στην Ευρώπη, ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο στο κέντρο του Παρισιού, δίνοντας στους πελάτες του τη δυνατότητα να εκτυπώνουν μέσα σε λίγα λεπτά το βιβλίο της επιλογής τους.
Στο «βιβλιοπωλείο χωρίς στοκ», που βρίσκεται στο Quartier latin, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη Σορβόννη, οι πελάτες θα επιλέγουν το βιβλίο που επιθυμούν και οι υπάλληλοι θα το τυπώνουν και θα το βιβλιοδετούν επί τόπου, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η εκδοτική εταιρεία Presses Universitaire de France (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Γαλλίας, PUF).
Χάρη στο Espresso Book Machine, ένα ρομπότ-εκτυπωτή που τίθεται στη διάθεση του κοινού, το βιβλίο θα είναι έτοιμο «μέσα σε λίγα λεπτά, στο χρόνο που οι πελάτες θα πίνουν έναν καφέ ή θα συνομιλούν με τους συγγραφείς». 
Επιλογή ανάμεσα σε 5.000 τίτλους 
Τα βιβλία αυτά θα πωλούνται στην ίδια τιμή που πωλούν τα «κλασικά» βιβλιοπωλεία. Ωστόσο, το μέγεθός τους δεν θα ξεπερνά τις 850 σελίδες, αφού αυτό είναι το όριο του εκτυπωτικού μηχανήματος.
Οι αναγνώστες θα μπορούν να επιλέξουν κάποιον από τους 5.000 τίτλους των PUF, αλλά και μεταξύ πολλών εκατομμυρίων έργων, απ' όλον τον κόσμο, που έχουν περιέλθει σε καθεστώς ελεύθερης χρήσης, δεν διέπονται δηλαδή πλέον από συγγραφικά δικαιώματα.
Οι πελάτες θα συμβουλεύονται τον κατάλογο των διαθέσιμων έργων μέσω τάμπλετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου