Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΑΣ
Αγαπητοί γονείς
Το δράμα της προσφυγιάς ξαναχτυπά την πόρτα της Ελλάδας και χιλιάδες πρόσφυγες και προσφυγόπουλα διασχίζουν θάλασσες και στεριές, εγκαταλείποντας τις εστίες τους για να γλιτώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τη δική τους ζωή από τον όλεθρο του πολέμου. Ενός πολέμου που δεν επέλεξαν οι ίδιοι αλλά οι ισχυροί της για τα δικά τους γεωπολιτικά «κέρδη».
Απέναντι στη δική τους «αξία», το κέρδος, που επιτυγχάνεται πατώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, εμείς απαντάμε με τη δική μας αξία, την αλληλεγγύη.
 Αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθειά μας είτε είναι Έλληνας είτε όχι. Η ανθρωπιά δεν κοιτάζει χρώμα, θρησκείες και φυλές.
Αλληλέγγυοι στους αδικημένους, τους καταπιεσμένους, στα θύματα του πολέμου.
Οι εικόνες των προσφύγων να βαδίζουν ψάχνοντας διέξοδο για τα σύνορα κυριαρχούν στα ΜΜΕ. Τα προσφυγόπουλα  ακολουθούν τον Γολγοθά των γονιών αφού η μοίρα τα επιφύλασσε τη βίαια ωρίμανση τους. Οι μητέρες με τα μωρά αγκαλιά προχωρούν αποφασισμένες να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι εγκυμονούσες τραβούν το δρόμο τους με την ελπίδα ότι το παιδί που θα φέρουν στη ζωή, δεν θα ζήσει ποτέ τη φρίκη του πολέμου. Όλες αυτές οι εικόνες μαζί με την αποφασιστικότητα του ανάπηρου να προχωρήσει με τις πατερίτσες, βάζουν φωτιά στις μνήμες μας, στο φιλότιμο μας και ταρακουνούν συνειδήσεις.
Ας δώσουμε ό,τι μπορούμε από τα αποθέματα ανθρωπιάς που διαθέτουμε. Μαζί   να ανοίξουν μια μεγάλη αγκαλιά και να διδάξουμε μια άλλη στάση ζωής που είναι  απέναντι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης σε όλη την οικουμένη.
Στα πλαίσια αυτά  η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς προγραμματίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη Δυτική Μακεδονία.
Η συγκέντρωση περιλαμβάνει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακράς διαρκείας για τα οποία δεν απαιτείται συντήρηση (ψυγείο) όπως: νερά εμφιαλωμένα, μπισκότα, κριτσίνια, κρουασάν, χυμοί, γάλα μακράς διαρκείας, μακαρόνια, κριθαράκι, ρύζι, τοματοπολτός, λάδι, είδη προσωπικής υγιεινής για γυναίκες και παιδιά (βρεφικές πάνες, σερβιέτες), μωρομάντιλα, χαρτομάντιλα, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, παυσίπονα-αντιπυρετικά χάπια, γάζες, είδη ρουχισμού, είδη σκεπασμάτων, υποδήματα κ.λπ.

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται στα σχολεία και στη συνέχεια θα προωθούνται στην   Π.Ε. Καστοριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου