Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Κατάργηση πιστοποιητικών Δημοτολογίου για εγγραφές στα σχολεία

Κατάργηση πιστοποιητικών Δημοτολογίου για εγγραφές στα σχολεία

sxoleio.jpg

Αίθουσα δημοτικού σχολείουΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
Καταργούνται από φέτος τα πιστοποιητικά Δημοτολογίου για τις εγγραφές των μαθητών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη διασύνδεση του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα «My school», προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία εγγραφής στις σχολικές μονάδες, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
Ο Ν. Φίλης έκανε λόγο για σημαντική δημοσιονομική ωφέλεια, καθώς «αν αυτό το σύστημα είχε εφαρμοστεί τον Σεπτέμβριο θα είχαμε γλιτώσει τη διαδικασία έκδοσης 350.000 πιστοποιητικών για εγγραφές και μεταβολές στο σχολικό σύστημα. Για παράδειγμα, κάθε έτος για τις εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά απαιτούνται περίπου 250.000 πιστοποιητικά, που αντιστοιχούν σε  40.000 εργατοώρες και 5.704 εργατοημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή τη συνεργασία ενώ αναφέρθηκε και στην εκκαθάριση του Δημοτολογίου και του Ληξιαρχείου ώστε να ολοκληρωθεί το Μητρώο των πολιτών μέχρι τον Οκτώβριο.
«Υπολογίζεται ότι ολοκληρώνοντας αυτό το σύστημα, θα καταφέρουμε πάνω από 11 εκατομμύρια έγχαρτες πληροφορίες να καταργηθούν. Να γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, να απαλλαγεί δηλαδή το Δημόσιο και από εκατομμύρια κόστους εργατοωρών και πάρα πολλά χρήματα για το χαρτί που καταναλώνεται και πλέον όλη αυτή η διαδικασία να είναι μία πληροφορία που θα διακινείται μέσα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», τόνισε ο Π. Κουρουμπλής.
 http://www.efsyn.gr/arthro/katargisi-pistopoiitikon-dimotologioy-gia-eggrafes-sta-sholeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου