εικόνα από το https://www.facebook.com/alpapado/posts/10156409711346072

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΛΑΣ :ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ -ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

γ
Οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στην Π.Ε. Καστοριάς ανέδειξαν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ως πρώτη δύναμη με ένα ποσοστό της τάξης του 36% ( 142 από τα 405). Η συμμετοχή δε των συναδέλφων/σσων άγγιξε το 96%. Γεγονός θετικό, γιατί τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, να ενισχυθούν και να στηριχθούν οι κάθε είδους συλλογικές δράσεις και ενέργειες, ως απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να μπορέσουμε να σταθούμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά απέναντι στην πολυπλοκότητα των προβλημάτων που διαρκώς ανακύπτουν με τις πολιτικές που ακολουθούνται.
Το μήνυμα που εξέπεμψε η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ και αναδείχθηκε πρώτη ήταν ξεκάθαρο:
1. Οι εκπρόσωποι των συναδέλφων/σσών θα πρέπει να απαγκιστρωθούν από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και τις παθογένειες του παλαιοκομματικού συνδικαλισμού.
2. Η ευθύνη της εκπροσώπησης των συναδέλφων είναι ευθύνη την οποία καλούμαστε να υπηρετήσουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες που έχουμε ως Κίνηση και ως πρόσωπα.
3. Στην πιο δύσκολη εποχή για τον κλάδο καλούμαστε να δώσουμε αγώνα στα υπηρεσιακά συμβούλια για αξιοκρατία, ισονομία, διαφάνεια, δικαιοσύνη, αρχές που μπορούν να οδηγήσουν τον κλάδο σε Ενότητα και Σύμπνοια.
4. Η θέση του αιρετού στο υπηρεσιακό συμβούλιο να είναι ξεκάθαρη. Δεν συνδιοικεί. Ελέγχει την διοίκηση και όταν αυθαιρετεί βάζει κόκκινες γραμμές και καταγγέλλει. Στόχος μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του κλάδου μας...
Η ευθύνη που αναλαμβάνει από δω και πέρα η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ είναι μεγάλη, γιατί πλέον εκτός από τα 3 μέλη που έχει στο Δ.Σ προστίθεται και η αυθεντική εκπροσώπηση στο ΠΥΣΠΕ. Η συλλογική και ανοιχτή όμως λειτουργία της παράταξης εγγυάται τα καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα.
Προσωπικά συνάδελφοι/σσες είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για 2 λόγους.
α) Μπήκαν στην Καστοριά καλές βάσεις για έναν υγιή συνδικαλισμό και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ έβαλε εδώ τη σφραγίδα της, γιατί στηρίζεται σε αρχές και τη λειτουργία της τη διακρίνει η συλλογικότητα, η διάφανη, ανοιχτή, δημοκρατική λειτουργία της. Και τέλος κατάφερε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποτελεσματικά να αφήσει πίσω άτυχες συνδικαλιστικές εκπροσωπήσεις της.
β) Ανέδειξε δυο νέα πρόσωπα στο ΠΥΣΠΕ ( Τακτικός Σταύρος Μπέλλος, αναπληρωματικός Καρανικόλας Θωμάς), αποδεικνύοντας στην πράξη τη δημοκρατική της λειτουργία.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...
Δέλλας Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου