Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ!!!!!





Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΥ Ο ΠΙΟ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ !!!
ΠΟΔΗΛΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1947!!!!
ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ !!
ΕΥΓΕ!!!




ΦΩΤΟ:ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗΣ 

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η εικόνα που στοιχειώνει: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς Εικόνες

Η εικόνα που στοιχειώνει: Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς

Εικόνες

17:44 | 18 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 12:45 | 19 Φεβ. 2016
Ο 59ος Διαγωνισμός για το World Press Photo 2016 περιελάμβανε 82.951 φωτογραφίες 5.775 φωτορεπόρτερ από 128 χώρες.
Νικητής του διάσημου διαγωνισμού φωτογραφίας αναδείχτηκε ο Αυστραλός φωτορεπόρτερWarren Richardson, που τον τελευταίο καιρό δουλεύει στην ανατολική Ευρώπη.
Η φωτογραφία με τίτλο «Ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» που τράβηξε στις 28 Αυγούστου 2015, στα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας, στην οποία ένας πατέρας προσπαθεί εναγωνίως να περάσει το μωρό του στην άλλη πλευρά του φράκτη μέσα από τα συρματοπλέγματα, κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.
«Η εικόνα αυτή με στοιχειώνει» δήλωσε ο Richardson, ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει την αξία της φωτογραφίας παρά μόνο όταν επέστρεψε στην έδρα του. Και να φανταστεί κανείς ότι, δεν είχε καν σκοπό να συμμετάσχει στον διαγωνισμό -τον έπεισε ο συνεργάτης του. 
Η διαβούλευση των μελών της κριτικής επιτροπής για το World Press Photo 2016 υπήρξε  «μακρά και σκληρή», όπως γράφει ο Guardian.
Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ο πόλεμος στη Συρία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο καταστροφικός σεισμός στο Νεπάλ και οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ αποτέλεσμα που προκάλεσε η αστυνομία βία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στο ρεπορτάζ.
ΔΕΙΤΕ μια επιλογή από τις φωτογραφίες που βραβεύθηκαν στο World Press Photo 2016

Διαμαρτυρία στο Σικάγο για την έξαρση αστυνομικής βίας

Έκρηξη του ηφαιστείου Colima στο Μεξικό. Νύχτα

Σκάλα, Λέσβος. Οι νησιώτες βοηθούν πρόσφυγες 

Τα παιδιά παίζουν στο ποτάμι Tapajos στη Βραζιλία 

Μετά τον σεισμό στο Νεπάλ

Αστυνομικοί περιπολούν στη φαβέλα. Βραζιλία 

Προσπαθώντας να μετακινήσουν ένα τρίκυκλο στην Κίνα 

Το σύννεφο στην παραλία Bondi της Αυστραλίας που έμοιαζε με θεόρατο κύμα

Tianjin, πόλη - εκδοχή της σύγχρονης Κίνας 

Τραυματισμένο κοριτσάκι σε διάδρομο νοσοκομείου στη Συρία. Δεύτερο βραβείο, φωτογράφος Abd Doumany

Οι Παριζιάνοι στους δρόμους μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo

Tianjin, αεροφωτογραφία από τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν οι εκρήξεις σε αποθήκες εκρηκτικών

Παγανιστική τελετή για τον ερχομό της άνοιξης: Κοριτσάκια 7 - 11 χρονών επιλέγονται κάθε χρόνο για τον «ρόλο» της Maya. Colmenar Viejo, Ισπανία

Rangers επιδεικνύουν τις ικανότητές τους ως ιππείς καθώς επιστρέφουν στη βάση τους, το εθνικό πάρκο της Zakouma στο Τσαντ

Σενεγάλη, αγώνες πάλης. Οι αγώνες ξεκινούν αργά το απόγευμα, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν

Παιδάκια σε νηπιαγωγείο της Βόρειας Κίνας 

Κοριτσάκι περιμένει στη σειρά για ταυτοποίηση στοιχείων σε κέντρο προσφύγων στη Σερβία 

Ο Τσέχος πρωταθλητής του σκι Ondrej Bank, σε μία μάλλον δύσκολη στιγμή κατά τη διάρκεια αγώνων στο Κολοράντο των ΗΠΑ 

Δύτες παρακολουθούν μία φάλαινα με το νεογέννητο της στη Roca Partida στα νησιά Revillagigedo του Μεξικού

Άνδρας συγκρατεί ένα κορίτσι την ώρα που πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν από φράκτη στα σύνορα με την Τουρκία
Κατηγορία άρθρου:
Tags άρθρου:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Πρώτοι 3 Έλληνες εκπαιδευτικοί σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft!

Πρώτοι 3 Έλληνες εκπαιδευτικοί σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft!

18:52 | 19 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 18:53 | 19 Φεβ. 2016
Με στόχο να ενισχυθούν οι ψηφιακές  δεξιότητες των νέων, τρείς Έλληνες εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδές τους στον διεθνή διαγωνισμό «MIXathon Challenge» και βραβεύθηκαν απο την Microsoft, καταλαμβάνοντας τις 3 πρώτες θέσεις. 
Οι δύο εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δημόσια σχολεία και ο ένας σε ιδιωτικό. Μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, ενημερώθηκαν περισσότεροι από 40.000 εκπαιδευτικοί σε 32 Ευρωπαϊκές χώρες, 150 συμμετέχοντες έφτασαν στο τελικό, ενώ αναδείχθηκαν 54 νικητές από 18 χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αίσωπος, ειδικός παιδαγωγός στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, κέρδισε την πρώτη θέση για την συμμετοχή του με τίτλο «Ψηφιακή αφήγηση ιστοριών - Κοινωνικές ιστορίες», μέσα από την οποία περιγράφει μια ειδική θεραπευτική μέθοδο βελτίωσης των κοινωνικών δεξιοτήτων για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Είμαι χαρούμενος που για να συμμετάσχω στο Microsoft MIXathon Challenge έμαθα να χρησιμοποιώ αυτό το τόσο χρήσιμο εργαλείο για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Ανυπομονώ πλέον και για τις επόμενες παρουσιάσεις μου μέσω αυτού του εργαλείου, που θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστες, κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες».
Ο Βασίλης Βαρβαρήγος, υπεύθυνος εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, κέρδισε τη δεύτερη θέση, με τη συμμετοχή του, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας της Β’ Λυκείου, με τίτλο «AIDS_for_MIXathon» , η οποία έχει ως αντικείμενο την ασθένεια του AIDS και τον ιό που προκαλεί τον HIV. Όπως δήλωσε «Ο διαγωνισμός Microsoft MIXathon Challenge αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα και τους μαθητές μου να εξοικειωθούμε με το νέο πρόσθετο Office MIX. Μέσα από τη διερευνητική μάθηση και τη δημιουργία, οι μαθητές μου ευαισθητοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι σε μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, το AIDS, και τις κοινωνικές της προεκτάσεις. Και τώρα, μέσα από το mix.office.com, οι ίδιοι μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στους συμμαθητές τους (και όχι μόνον). Η βράβευση αυτή, ως επιστέγασμα της προσπάθειάς μας, με γεμίζει χαρά και διάθεση για ακόμα περισσότερο MIXing με τους μαθητές μου.»
Τέλος, o Γιάννης Σουδίας, καθηγητής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, κατέκτησε την τρίτη θέση  με το καινοτόμο μάθημα  «Εισαγωγή στα Κλάσματα», στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν, μέσα από απλά παραδείγματα, τα κλάσματα, υπογραμμίζοντας ότι «Το Office Mix αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών. Εύκολα και απλά μπορούν να δημιουργηθούν αποτελεσματικά διαδραστικά μαθήματα. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα και τους μαθητές μου να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε το καλύτερο μας μάθημα».
Εδώ να σημειώσουμε πως η εργασία του Δημήτρη Αίσωπου βραβεύτηκε και στην ειδική κατηγορία για εργασίες με θέμα την «Ειδική Εκπαίδευση». Το βραβείο του θα παραλάβει από τον χορηγό  του διαγωνισμού σε αυτήν την κατηγορία, την ελληνική startup Kinems, η οποία, με τη βοήθεια της κάμερας Microsoft Kinect, έχει δημιουργήσει μια μέθοδο μάθησης με βάση το παιχνίδι, για παιδιά με πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες.