Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Κρήτη: Πυροβόλησε μικρό σκυλί έξω από Δημοτικό Σχολείο

Eνα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από το Δημοτικό Σχολείο των Δαφνών Ηρακλείου, περιγράφει σε καταγγελία της η Φιλοζωική Ομάδα «Σείριος» Ηρακλείου. Πατέρας που περίμενε να πάρει το παιδί του, έβγαλε όπλο, τοποθέτησε σιγαστήρα και πυροβόλησε ένα μικρό σκυλί σε κοινή θέα.
Η καταγγελία έχει ως εξής:
«Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 ενημερωθήκαμε για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού Δαφνές, του Δήμου Ηρακλείου, την ίδια ημέρα το μεσημέρι μόλις λίγα λεπτά πριν το κουδούνι για σχόλασμα των μαθητών.
Πιο συγκεκριμένα, γονέας μαθητή, κάτοικος του χωριού, ενοχλημένος από την παρουσία μικρόσωμου σκύλου στο δρόμο έξω από το σχολείο, έβγαλε από το αυτοκίνητό του όπλο, τοποθέτησε σιγαστήρα σε αυτό και πυροβόλησε το αδέσποτο ζώο μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν έξω από την πόρτα του σχολείου περιμένοντας τα παιδιά τους να σχολάσουν.
Στη συνέχεια, κι ενώ το τραυματισμένο ζώο έτρεξε να κρυφτεί, ο δράστης έβαλε το όπλο στο αμάξι του πήρε το παιδί του και έφυγε ανενόχλητος από το σχολείο, ενώ παρά τις προσπάθειές μας, το πυροβολημένο σκυλί δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της περιοχής και τοπικούς φορείς, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ουδείς εκ των μαρτύρων αλλά και των φορέων της περιοχής προτίθεται να καταγγείλει το αποτρόπαιο αυτό γεγονός από φόβο για την προσωπική αλλά και των παιδιών τους ασφάλεια.
Όπως πληροφορηθήκαμε ο δράστης φέρεται να έχει διαπράξει πολλάκις στο παρελθόν αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις (πυροβολισμούς ζώων) και να έχει μια γενικά παραβατική συμπεριφορά, πράγμα που δημιουργεί φόβο στους κατοίκους με αποτέλεσμα να μην αντιδρούν και να μην καταγγέλλουν τις εγκληματικές του ενέργειες, φοβούμενοι τη στοχοποίησή τους.
Παρότι δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε το όνομα του δράστη, καθώς ουδείς θέλει να αναμιχθεί(!), πληροφορηθήκαμε ότι η τοπική κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και οι γονείς, το γνωρίζουν.
Ως σωματείο φροντίδας και μέριμνας αδέσποτων ζώων, εθελοντική ομάδα προάσπισης της φιλοζωίας και του πολιτισμού αλλά και απλοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την ανάγκη να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε απερίφραστα μία τέτοια πράξη που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και προωθεί στη κοινωνία και ειδικότερα στα παιδιά, το αίσθημα της ανεκτικότητας προς τόσο σοβαρές αξιόποινες πράξεις χωρίς κυρώσεις.
Επισημαίνουμε δε ότι ένα τόσο διαταραγμένο άτομο όπως ο δράστης, που με τόση ευκολία πυροβολεί ένα ανυπεράσπιστο ζώο δεν θα διστάσει να στραφεί προς ανθρώπους με τραγική κατάληξη».
http://tvxs.gr/news/ellada/pyrobolise-mikro-skyli-ekso-apo-dimotiko-sxoleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου