Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί μια ξένη γλώσσα;

Oι ξένες γλώσσες, αποτελούν ένα μεγάλο δίλημμα για τους γονείς, αφού δεν γνωρίζουν με σιγουριά ποια είναι κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί την εκμάθηση αγγλικών ή άλλης γλώσσας.
Όπως υποστηρίζουν, οι νευροβιοολόγοι, ο εγκέφαλος του ανθρώπου, μέχρι την ηλικία των 11, έχει αυξημένες δυνατότητες. Αυτό σημαίνει, ότι μέχρι την ηλικία αυτή, μπορεί να αφομοιώσει και να μάθει με μεγαλύτερη ευκολία, νέες πληροφορίες και ερεθίσματα. Οπότε, όσο πιο νωρίς το παιδί έρθει σε επαφή με μία ξένη γλώσσα, τόσο πιο εύκολη θα είναι για εκείνο η εκμάθηση του.
Ακόμη και από το παιδικό, μπορείτε να τα φέρετε σε επαφή με μία ξένη γλώσσα. Και μην τρομάζετε. Στην ηλικία αυτή, το παιδί δε θα μάθει να γράφει και να διαβάζει αγγλικά. Η εκμάθηση γίνεται μέσα από τραγουδάκια, ποιήματα, εύκολες λεξούλες και εικόνες. Το παιδί αποκτά μία εξοικείωση με τη γλώσσα, από νωρίς.
Γραφή και ανάγνωση, μαθαίνουν συνήθως στη Β τάξη του δημοτικού, αφού τότε έχουν ήδη μάθει αντίστοιχα να διαβάζουν και να γράφουν στα ελληνικά. Έτσι, η ταυτόχρονη μάθηση δεν θα προκαλέσει σύγχυση στο παιδί.
Ωστόσο, αν το παιδί δεν έχει προηγουμένως καμία επαφή με ξένη γλώσσα, θα πρέπει να περιμένετε και να το γράψετε στη Τρίτη τάξη του δημοτικού, ακόμη και στην Τετάρτη, αν δυσκολεύεται με τη μητρική του γλώσσα.
Πηγή: baby.gr
http://tvxs.gr/news/paideia/poia-einai-i-katallili-ilikia-gia-na-ksekinisei-paidi-mia-kseni-glossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου