Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΔΟΕ : Θέμα : Ανάληψη υπηρεσίας αποσπασμένων εκπαιδευτικών


Θέμα : Ανάληψη υπηρεσίας αποσπασμένων εκπαιδευτικών

  Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν έντονα, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι παράλογο και εξοντωτικό να υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομικές θυσίες για γραφειοκρατικούς, καθαρά, λόγους.
            Δυστυχώς παρατηρείται για μια ακόμη χρονιά το φαινόμενο, εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν με απόσπαση σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. άλλο από αυτό της οργανικής τους θέσης, να καλούνται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν υπηρεσία την Πέμπτη 21  Ιουνίου 2018 στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της οργανικής τους θέσης. Το γεγονός είναι απαράδεκτο και δημιουργεί τεράστια αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς.
            Ζητάμε να υπάρξει άμεσα μέριμνα ώστε οι αποσπασμένοι συνάδελφοι να αναλάβουν υπηρεσία στους τόπους που υπηρετούν και να αποστείλουν την ανάληψη υπηρεσίας τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά με φαξ χωρίς να υποχρεωθούν σε επιπλέον οικονομικά έξοδα στα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.
             Η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι παράγοντες που πάντα χαρακτήριζαν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ακόμα τον χαρακτηρίζουν.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου