Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σκέψεις για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων

Σκέψεις για αλλαγή της ώρας έναρξης των μαθημάτων

sxoleia_ekpaidefsi.jpg

Σχολεία, εκπαίδευσηΤο υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά η ώρα έναρξης των μαθημάτων να αλλάξει | EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Θέμα αλλαγής του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως γίνονται σκέψεις που θα αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα, διευκρινίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις δεν θα αφορούν το σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο.
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει σοβαρά η ώρα έναρξης των μαθημάτων να αλλάξει και από τις 08.15 που είναι σήμερα να μετατεθεί χρονικά κατά 45 λεπτά. Είναι «δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο» τόνισε (ΕΡΤ1) ο κ. Γαβρόγλου επικαλούμενος διεθνείς έρευνες που δείχνουν πως το μέτρο αυτό ευνοεί τα παιδιά.
Αν τελικά οι σκέψεις αυτά προχωρήσουν, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 09.00 χωρίς όμως να επηρεαστεί η ώρα έναρξης της προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία. «Η ζώνη δραστηριοτήτων δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι μαθητές θα μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο στις 07.30 όπως γίνεται και σήμερα» δήλωσε ο υπουργός γνωρίζοντας πως η χρονική μετάθεση της έναρξης των μαθημάτων θα δημιουργούσε πρόβλημα στους εργαζόμενους γονείς.
http://www.efsyn.gr/arthro/skepseis-gia-allagi-tis-oras-enarxis-ton-mathimaton

1 σχόλιο:

  1. Κάπου κάπου ακούς και κάποια λογικά πράγματα. Μακάρι να γίνει. Βέβαια αυτό, στην πράξη, θα καταργήσει το Ολοήμερο, αλλα, έτσι που το κατάντησαν, ας πάει στην ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή