Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Όλες οι μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση σε μια ιστοσελίδα

Όλες οι μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση σε μια ιστοσελίδα

Σε λειτουργία ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στην οποία παρουσιάζονται όλες οι δράσεις και οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2015 έως σήμερα. Σκοπός της, η ενημέρωση των πολιτών για ό,τι έχει γίνει, αλλά και οι σχεδιασμοί για το μέλλον.
Η ιστοσελίδα actions.minedu.gov.gr τέθηκε σε λειτουργία σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και όπως αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, «καταφέραμε να διαμορφώσουμε και να εδραιώσουμε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την Εκπαίδευση χωρίς υποχωρήσεις στις αρχές μας.
»Στόχος μας είναι η λειτουργία των εκπαιδευτικών μας θεσμών σε ένα συνεχώς διευρυνόμενο δημοκρατικό πλαίσιο, όπου η δημοκρατία στα Σχολεία και στα Πανεπιστήμια δεν θα ανάγεται ούτε σε διαδικαστικού περιεχομένου ρυθμίσεις ούτε και θα γραφειοκρατικοποιείται, αλλά θα αντανακλάται στη συνολική εκπαιδευτική κουλτούρα όσων διδάσκουν και διδάσκονται», τονίζει.
Η νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας
Στις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που παρουσιάζονται είναι, μεταξύ άλλων η γενίκευση του ολοήμερου σχολείου στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, η υποχρεωτική δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση, ο εξορθολογισμός των προγραμμάτων σπουδών στο Γυμνάσιο, τα νέα ωρολόγια προγράμματα της Α' και Β' Λυκείου, τη νέα Γ' Λυκείου και η δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το απολυτήριο Λυκείου, την αναδιάρθρωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, οι ρυθμίσεις για την Ειδική Αγωγή, η νέα αρχιτεκτονική στις Δομές στήριξης των σχολικών μονάδων, η εκπαίδευση των προσφύγων και οι νομοθεσίες για τις συνέργειες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, «δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, υπάρχει όμως πλέον ένα συνεκτικό, ολιστικό και οργανωμένο σχέδιο καθώς και οι εκπαιδευτικοί μας που κράτησαν ζωντανή την Εκπαίδευσή μας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και στους οποίους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».
«Τελικός κριτής είναι η κοινωνία που μας παρακολουθεί όλους καθημερινά. Αυτή κρίνει το Υπουργείο με δεδομένες τις υπαρκτές αδυναμίες του αλλά και το εξίσου υπαρκτό μεταρρυθμιστικό του έργο, που κύριο στόχο έχει την βελτίωση και την επέκταση της Δημόσιας Παιδείας προς όφελος όλων των πολιτών. Κρίνει όμως εξίσου και όσους "απειλούνται" και όσους "ξεβολεύονται"», καταλήγει.

πηγή:http://www.efsyn.gr/arthro/oles-oi-metarrythmiseis-stin-ekpaideysi-se-mia-istoselida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου