Η γάτα (felis catus) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει κοντά μας εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια. Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Όταν θέλει, μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Πανέξυπνο ζώο, μαθαίνει από μικρή ηλικία να χειρίζεται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Ιδιαίτερα επικοινωνιακό ζώο, χειραγωγεί τους δήθεν ιδιοκτήτες της, τους μαγεύει με καμώματα, φωνές και νιαουρίσματα. Σαρκοφάγο ζώο, τρελαίνεται για ψαράκι, αλλά δεν λέει όχι και σε κοτόπουλο. Ενίοτε χρησιμεύει σαν έδεσμα για τους Ασιάτες. Στην Κίνα οι γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους. Υπάρχουν 30-40 διαφορετικές ράτσες γάτας, με ή χωρίς τρίχωμα. Στην πληθώρα των οικόσιτων δασύμαλλων γάτων ξεχωρίζουν οι μαύρες γάτες επειδή κουβαλάνε μία φήμη. Μερικές τη δικαιολογούν.
Η μαύρη γάτα αποτελεί μια ιδιαίτερη κατηγορία γάτας. Φέρνει καλά ή κακά μαντάτα; Μερικοί τη συσχετίζουν με τον Σατανά. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη βάζανε σε περίοπτη θέση και επιμένανε ότι είναι καλό σημάδι και ότι φέρνει καλή τύχη. Οι Άγγλοι συμμερίζονται την ίδια άποψη, αλλά οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι και γρουσουζιά είναι και καλύτερα να σου λείπει. Το πιο έντονο σημείο πάνω στις μαύρες γάτες είναι τα μάτια. Μάτια που μπορούν να σε υπνωτίσουν, να κάνουν την αναπνοή σου να κοπεί. Στο τέλος, μένοντας άναυδος, αναρωτιέσαι για το ποιος εξημέρωσε ποιον. Για κάποιους η μαύρη γάτα είναι σκέτη γκαντεμιά!
Πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι σαν μια μαύρη γάτα. Υπάρχει παραπάνω από 9.500 χρόνια. Τρώει, δηλαδή καταστρέφει, παραπάνω από 1.000 είδη ζώων, λαούς για τροφή. Είναι γουρλού για τους κατασκευαστές όπλων και τους εμπόρους πάσης φύσεως, αλλά γκαντεμιά για τους λαούς. Μερικοί τη λατρεύουν και άλλοι τη μισούν. Υπάρχουν διαφορετικές μορφές γάτας, όπως και πολέμου. Οι προετοιμασίες για εισβολή στη Συρία και ο κύριος ρόλος που θέλουν να παίξουν στην περιοχή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι η προαγγελία εμφάνισης μαύρης γάτας. Το Divide et impera των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή είναι γνωστό και οι δήθεν ευαισθησίες περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μας πείθουν. Αρχές και δικαιώματα που δεν εφαρμόζονται στη χώρα σου, πώς τολμάς να τις εφαρμόσεις σε ξένα εδάφη; Πόσο «απαραίτητα» είναι τα μέτρα για την προστασία των αμάχων από τη χρήση χημικών όπλων; Πόσο εύκολη είναι η ανάμιξη μακριά από τα εθνικά και γεωγραφικά σου εδάφη;